23. 07. 2021.

Počinje treći ciklus besplatne obuke za dadilje

U okviru projekta “Edukacija za dadilje- siguran put do posla“ 25 polaznica trećeg ciklusa besplatne obuke za dadilje s radionicama počinju danas, a predavanja i radionice u trećem ciklusu obuke koja se održava u Media centru Alternativne televizije u Banjaluci, trajaće do 25. janura. 50 dadilja, do sada je u dva ciklusa obuke, pohađalo 20 interaktivnih radionica iz oblasti psihologije, pedijatrije i prve pomoći, pedagogije, sigurnosti djece, prava i obaveza dadilja, te rada s djecom sa invaliditetom, od 25. novembra do 21. decembra 2013. godine.

„Četvrti ciklus besplatne obuke za dadilje za novih 25 polaznica počinje u ponedjeljak 27. januara, i sve zainteresovane žene iz Banjaluke i okoline mogu se prijaviti na tatjana.kuruzovic@gmail.com ili na broj telefona 065 412 112. Program edukacije je isti, 20  radionica raspoređenih u 10 dana po tri sata dnevno, što se do sada pokazalo kao uspješna formula. 50 polaznica iz prva dva ciklusa polagale su test koji je većina uspješno položila, čime su stekle uslove za sertifikat „ edukovana dadilja“,  rekla je Tatjana Kuruzović, koordinator projekta.

Promocijom baze podataka na internet adresi www.nadjidadilju.ba o svim edukovanim dadiljama koja je u izradi, svim roditeljima koji su u potrazi za „sigurnom dadiljom“ biće olakšana potraga, jer će na jednom mjestu postojati podaci na osnovu kojih će sami izabrati dadilju za svoje mališane.

Ovaj projekat se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratijeIII-LO III“koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a koji finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od dva miliona evra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender