30. 07. 2021.
Karadžić potvrdio: Srbija u Brazilu

Karadžić potvrdio: Srbija u Brazilu

Karadžić potvrdio: Srbija u Brazilu

Brazilcima će to biti posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo u domovini, dok će srpski tim sigurno voditi novi selektor.

„Sa radošću mogu da kažem da smo se dogovorili sa Fudbalskim savezom Brazila da 4. juna u Sao Paulu ili Rio de Žaneiru odigramo prijateljski meč. Domaćinu šampionata to će ujedno biti generalna proba pred start Mundijala koji započinju 12. juna protiv Hrvatske“, rekao je Karadžić za „Politiku“.

Posljednji put sa ‘Selesaom’ naša selekcija, tačnije tadašnja SR Jugoslavija, sastala se 2002. godine u Fortalezi, kada je bilo 1:0 za domaće. Četiri puta sastajali na Svjetskim prvenstvima, a ukupno 14 puta u prijateljskim susretima.

Prvi zvanični susret Srbija je odigrala na prvom šampionatu svijeta u Urugvaju – uz trijumf (2:1) u grupnoj fazi. Brazilci su se revanširali 20 godina kasnije, na Mundijalu u svojoj zemlji (2:0), četiri godine kasnije u Lozani bilo je neriješeno (1:1), da bi 1974., u okviru SP u Zapadnoj Njemačkoj, odigrali meč bez golova.

Što se prijateljskih susreta tiče, petostruki prvak svijeta ima osam pobjeda, uz pet remija i poraz.

Srpski tim je u tim mečevima samo dva puta bio domaćin – 1934. godine na igralištu BSK bilo je 8:4 za Srbiju, dok su u drugom meču, odigranom 1968. na stadionu Jugoslovenske Narodne Armije, slavili gosti 2:0.

Pretpostavlja se da se Brazil odlučio da im ‘Orlovi’ budu posljednji protivnik pred početak planetarnog šampionata zbog činjenice da će im prvi protivnik na Svjetskom prvenstvu biti Hrvatska.

Duel Brazila i Hrvatske 12. juna otvara šampionat koji će trajati do 13. jula, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender