25. 07. 2021.
Mještani Starčevice, Paprikovca i Kočićevog vijenca sanjaju tople radijatore

Mještani Starčevice, Paprikovca i Kočićevog vijenca sanjaju tople radijatore

Mještani Starčevice, Paprikovca i Kočićevog vijenca sanjaju tople radijatore

– Iako su dnevne temperature visoke za ovo doba godine, noći i jutra su hladni. Juče ujutro je bilo mraza i radijatori bi trebalo da budu topli, a ne mlaki – rekao je stanovnik Starčevice Slaviša Ninković.

Predsjednik Mjesne zajednice Starčevica Đorđe Knežević kaže da problemi sa grijanjem u ovom naselju traju godinama i da je lani skupljeno oko 1.500 potpisa mještana nezadovoljnih grijanjem u svojim domovima.

– Većina mještana mora da dogrijava stanove na struju i drva, kako sada, tako i u vrijeme jako niskih temperatura. Mislim da bi bilo fer da bar dobijamo nekakav popust, a ne da plaćamo za nešto što nismo potrošili. Dobili smo obećanje gradonačelnika da će se stanje promijeniti do Nove godine ali do sada nismo primijetili nikakve promjene – rekao je Knežević.

Stanovnik Starčevice Uroš B. rekao je da je nezadovoljan grijanjem u svom stanu.

– Radijatori su mlaki i ne mogu dovoljno da zagriju stan. Sreća je što još nije stigla prava zima, ali jutra i večeri su nam najgori, jer su tada temperature najniže – rekao je ovaj mještanin.

Portparol gradske “Toplane” Žaklina Mijatović rekla je da je u ovoj sezoni grijanja zabilježeno manje reklamacija građana nego i u jednoj do sada.

– Temperature su usklađene sa vanjskim temperaturama vazduha i ne mogu se očekivati vreli radijatori kad je napolju 15 stepeni. Istina je da je do sada na vrhu Starčevice bilo nešto lošije grijanje, ali smo svakom stanu koji je imao nižu temperaturu od dozvoljene odobravali bonifikacije – rekla je Mijatovićeva.

Ona je dodala da ovo naselje ima 30.000 stanovnika i da je logično da postoje pojedinci koji će biti nezadovoljni, ali i da u cijelom naselju situacija nije na nezavidnom nivou.

– U redovnom godišnjem remontu zamijenili smo jedan dio cjevovoda u MZ Starčevica i sada je situacija znatno bolja – rekla je portparol gradske “Toplane” Žaklina Mijatović.

Kočićev vijenac

Predsjednik MZ Kočićev vijenac Darko Sabljić pohvalio je rad “Toplane” u ovoj godini, ističući da se grijanje znatno poboljšalo za razliku od ranijih godina. Predsjednik MZ Paprikovac Vladimir Stanić kaže da ga mještani često zaustavljaju na ulici i žale se da je loše grijanje.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender