25. 07. 2021.
Šveđanin apeluje: Ukinite internet dok nas sve ne uništi

Šveđanin apeluje: Ukinite internet dok nas sve ne uništi

Šveđanin apeluje: Ukinite internet dok nas sve ne uništi

Bo Bergman (73) ne voli kompjutere i tehnologiju, pa je švedskom listu “Halands-Posten” poslao pismo u kojem traži da se ukine internet.

Bergman živi mirnim životom u Simlangsdalenu, daleko od svijeta kompjutera, telefona, i interneta.

NJegov tekst je u toj bogatoj skandinavskoj zemlji privukao veliku pažnju javnosti.

“Moj prijedlog je da se ukine internet. Previše se otišlo u svemu tome, svi ćete jednom odgovarati za to. Ukinite internet dok nas sve ne uništi”, napisao je.

Šveđanin je u svome pismu objasnio “kako je internet vrlo opasan i štetan za cijelo čovječanstvo i njegovu sreću”. Smatra da je internet postao sastavni dio moderne civilizacije koja zbog toga ne može da pronađe istinsku sreću.

“Internet je kao crv u jabuci i izjeda nas iznutra i potpuno dominira našim životima”, kaže Šveđanin.

Urednici lista navode da je njegov tekst u samo nekoliko dana imao više od 30.000 pregleda i ubjedljivo je najčitaniji na njihovoj internet stranici.

Tekst se našao i na društvenim mrežama gdje se raspravlja da li internet treba ukinuti. Dio javnosti u Švedskoj tvrdi da nema argumenata za taj prijedlog, ali manji dio smatra da bi svijet bio sretnije mjesto za život kada bi se ukinuo internet.

Urednik lista ističe kako je internet pomogao Bou da postane popularan u Švedskoj i u svijetu, a da toga čak nije ni svjestan, jer ne koristi kompjuter i internet, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender