23. 07. 2021.
Uhapšeni Romić i Radonjić, osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Uhapšeni Romić i Radonjić, osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Uhapšeni Romić i Radonjić, osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Krivičnom prijavom za ubistvo Ćuruvije biće obuhvaćeni i bivši načelnik Službe državne bezbjednosti Radomir Marković i operativac te službe Miroslav Kurak, koga su mediji označili kao egzekutora, saznaje RTS.

Radonjić i Romić se već godinama unazad pominju da su umiješani u ubistvo vlasnika “Dnevnog telegrafa” i “Evropljanina” Slavka Ćuruvije na Vaskrs, 11. aprila 1999. godine, u centru Beograda, pred ulazom u zgradu u kojoj je živio.

U vrijeme Ćuruvijog ubistva Radonjić je bio načelnik beogradskog DB-a. On je bio osuđen na osam godina zatvora zbog napada na lidera SPO-a Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali je ta presuda poništena i sada mu se ponovo sudi.

Romić je u vrijeme Ćuruvijinog ubistva bio operativac Drugog odjeljenja beogradskog centra DB-a i njemu se ponovo sudi za pomaganje u pokušaju ubistva Draškovića u Budvi.

U izjavi za današnje izdanje lista “Politika” Romić je rekao da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva Ćuruvije, ali tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu.

Pojedini beogradski listovi su objavili da se Miroslav Kurak nalazi u Africi, u Tanzaniji, gdje se bavi organizacijom lova na divlje životinje.

Marković je uhapšen u februaru 2001. godine, a osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog ubistva Ivana Stambolića 25. avgusta 2000. godine i četvorice članova SPO-a prilikom atentata na Draškovića na Ibarskoj magistrali, 3. oktobra 1999. godine.

Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Ubice su u Ćuruviju ispalile 17 metaka, a zatim ga “ovjerile” i jednim pucnjem u glavu.

Sa njim je tada bila njegova nevjenčana supruga – istoričarka Branka Prpa.

Na vlasti u Srbiji u to vrijeme je bila koalicija SPS, JUL i SRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender