03. 08. 2021.
Đoković pobijedio i prisjetio se 2009. godine

Đoković pobijedio i prisjetio se 2009. godine

Đoković pobijedio i prisjetio se 2009. godine

Argentinac Leonardo Majer nije mogao tokom tri seta u meču drugog kola ni da zaprijeti srpskom teniseru, koji je slavio rezutatom 6:0, 6:4, 6:4.

Furiozan start Đokovića najavio je brejk već u prvom gemu i vrlo dobar ritern. Majer je do kraja seta nije imao nijednu gem, a kamoli brejk loptu. Jedino što je moglo da napravi problem Đokoviću je pad poslije lošeg proklizavanja, ali to srećom nije ostavilo posljedice na skočni zglob.

Poslije serije od osam uzastopno osvojenih gemova, Majer je konačno osvojio svoj prvi gem u meču, što je propraćeno ovacijama sa tribina. Kako je Nole prethodno napravio brejk, to je bilo dovoljno da se smanji ritam i drugi set rutinski završi u korist srpskog tenisera.

Više ništa nije imao da izgubi 98. teniser svijeta, tako da je opustio ruku i nastavio da čuva svoj servis u trećem setu. Đoković je zahvaljujućo slajs servisu bio siguran u svojim gemovima, a bio je nadomak prilike prilike da napravi brejk. Ipak, Argentninac bi u tim momentima bolje snalazio, imao je dobar servis u tijelo, što je Noleta frustriralo.

Ipak, u ključnom devetom gemu, Majer je napravio dvije duple servis greške, što je Đoković svesrdno prihvatio kao poklon da konačno napravi i posljednji neophodni brejk za 5:4, a potom i da završi meč.

Naredni protivnik Đokovića u trećem kolu biće Denis Istomin, koji je savladao Dmitrija Tursunova 7:6, 4:6, 6:1, 6:4.

– Definitivno sam zadovoljan svojim nastupom danas, bolje je bilo nego u prvom meču. Uvek mislim da mogu bolje, to me motiviše da treniram naporno pred svaki naredni meč – rekao je Đoković poslije meča, a na pitanje Džima Kurijera kako se nosi sa vrućinom poslije mnogo godina igranja u Australiji odgovorio:

– Verovatno sam sazreo, bolje se fizički osećam, promenio sam neke stvari u dijeti i popravio spremu. Danas je bilo teško obojici u ovakvim uslovima, koje ne možeš da promeniš. Sećam se 2009. godine kada sam Rodiku predao meč zbog vrućine.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender