30. 07. 2021.
Jahorina: Počelo skijanje, proradio lift “Željo”

Jahorina: Počelo skijanje, proradio lift “Željo”

Jahorina: Radost zbog prvog snijega

Na Jahorini je počeo da pada novi snijeg, čija visina trenutno iznosi oko pet centimetara, a skijališta su potpuno spremna i biće stavljena u funkciju čim visina snježnog pokrivača bude odgovarajuća, rekao je Srni rukovodilac Ski-centra Jahorina Marko Šolaja.
“Osim današnjih padavina, trebaće nam još 15-ak centimetara snijega, pa da pokrenemo skijalište”, istakao je Šolaja.

Prema njegovim riječima, vremenski uslovi i visoka temperatura vazduha, koja se iznosi od jedan do tri stepena Celzijusova, i dalje ne dozvoljavaju da bude aktiviran sistem vještačkog osnježavanja koji može biti u funkciji tek na temperaturi nižoj od minus četiri stepena.

“Minimalna polazna tačka je minus četiri stepena Celzijusa, na kojoj se kristališu čestice vode u vazduhu, stvarajući snježne pahuljice. Ukoliko se stvore uslovi za pokretanje sistema vještačkog osnježavanja, mi ćemo to sigurno pravovremeno i učiniti”, naglasio je Šolaja.

On je izrazio nadu da će vremenske prilike vrlo brzo omogućiti uslove za kombinovanje vještačkog prirodnog snijega za pripremu jedne od najpopularnijih ski-staza na Jahorini – Skočine.

Šolaja je dodao da Olimpijski centar Jahorina, bez obzira na nepovoljne uslove poslovanja i rada, svakodnevno obavlja planirane aktivnosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender