25. 07. 2021.
Ratnohuškačke ”čestitke” dobili i pripadnici OS BiH

Ratnohuškačke ”čestitke” dobili i pripadnici OS BiH

Ratnohuškačke ”čestitke” dobili i pripadnici OS BiH

Prema navodima ovog lista, neki od pripadnika Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda su potvrdili da su “čestitku” dobili u koverti na kojoj su uz njihova imena i prezimena napisani i interni podaci iz jedinica u kojima su raspoređeni, što je podatak koji predstavlja vojnu tajnu.

“To, prema riječima naših sagovornika, upućuje na zaključak da je neko iznutra kreatorima `čestitki` dostavio strogo povjerljive podatke o Srbima u sastavu Oružanih snaga BiH”, piše “Pres”.

Jedan od oficira iz Oružanih snaga BiH rekao je da postoji strah da je u pitanju koordinisana akcija 25 bošnjačkih nevladinih organizacija sa nekim iz Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga.

On kaže i da je veliki broj Srba uznemiren zbog toga što je neko od njihovih kolega otkrio vrlo povjerljive podatke o njima, a što je unijelo dodatno nepovjerenje unutar cijelog odbrambenog sistema BiH.

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac rekao je da, prema njegovim informacijama, nije tačno da su “čestitke” poslate na adrese tri hiljade ljudi, nego ukupno 200 do 250, te da nije siguran da je neko zloupotrijebio interne podatke, već da se do imena i prezimena došlo na drugačiji način, odnosno, da je neko iz pojedinih jedinica dostavio podatke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender