23. 07. 2021.

Vučić: Ružiću, napolje iz Vlade!

Vučić je Ružićevu izjavu da vjeruje da je Dragan Đurić, koji je u pritvoru zbog predmeta Veterinarski zavod, zapravo nevin ocijenio kao skandaloznu i nefer, a njemu poručio:

– Ako ti se ne sviđa ono što država radi, nemoj da sediš u Vladi.

Kako je rekao, on nema problem da ispada da je kriv i „kad pada kiša i kada nekome nešto padne na pamet“.

Druženje s kriminalcima

– Nemam problem što sam kriv Ružiću kad se njegovi drugovi bave krimalnim radnjama, ili bar tako misle nadležni državni organi. Nemam problem ni kada to rade moji drugovi ili bilo ko drugi, ali imam problem ako vi svaki put kada država radi svoj posao stajete na stranu onih drugih. S tim imam problem i to mogu da rade neki drugi, ali ne mogu da razumem ako to rade predstavnici države – rekao je Vučić i pitao:

– Šta hoćete? Da me ostavite samog na poljani. Taj koji hapsi ubice i narko-dilere je Vučić, taj koji hapsi tajkune je Vučić, udrite svi po njemu, a ja nemam nikakve veze s tim. Ako ti nemaš veze, ako ti se ne sviđa, nemoj da sediš u ovoj vladi, ja ću biti kriv i preuzeću sve na sebe – rekao je Vučić.

„Ludi Vučić“

Vučić je priznao da je razočaran Ružićevom izjavom.

– Pokušali su to da okrenu na neku sportsku priču, a ovde nije reč o fudbalskim klubovima. Sit sam tih prevarantskih trikova. Sit sam toga da tajkuni svaki put imaju podršku od nekih koji u javnosti kažu da podržavaju ono što radimo, a tajkunima govore da su na njihovoj strani i da „ludi Vučić“ vodi rat protiv njih – rekao je Vučić i dodao da to više neće da trpi.

– Uostalom, imam ponudu za Ružića – vratite nam Veterinarski zavod u stanju u kojem je bio pre privatizacije, koja je vredela mnogo više nego sada, dok je neki nisu uništili. Evo, prekršićemo sve, samo ga vratite, ali nećete jer hoćete sve da okrenete protiv jednog čoveka – zaključio je Vučić. Ružić juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je Ružićeva izjava frapantna i da je neka vrsta poziva na pad Vlade.

– Strašno je da to kaže i neko iz opozicije, a kamoli neko ko je u jezgru sistema. Kad tako nešto izjavi neko iz Vlade, to je neka vrsta poziva na pad Vlade. Ministar je tom izjavom doveo pod sumnju delovanje sistema. SPS mora ili da se ogradi od te Ružićeve izjave, ili da izađe iz Vlade. Ako Dačić nastavi da ćuti i ništa ne preduzme povodom ovoga, na naprednjacima je da odluče o sudbini socijalista – poručio je Anđelković.

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender