30. 07. 2021.
Đorđević: Pisaćemo istoriju!

Đorđević: Pisaćemo istoriju!

Đorđević: Pisaćemo istoriju!

– To je mogućnost da postanu veliki, da uđu u istoriju, da ne budu samo deo nje, već da je pišu. Igrači treba da znaju da neodazivanjem na poziv gube veliku šansu da ostave nešto iza sebe ostave. To će im sigurno biti žao jednog dana kada završe karijere i kada se osvrnu iza sebe. Svaka mogućnost koju ne iskoristiš je jedna velika izgubljena šansa –  rekao je Ðorđević u intervjuu Tanjugu.

Prije nekoliko nedjelja kada je promovisan na mjesto selektora sa novinarima je podijelio da mu je jedan od glavih ciljeva pobjeda reprezentacije Španije.

– Moramo da imamo velike ciljeve kako bi ih ostvarili. Ako ne težimo nečem velikom, nećemo ni doći do toga. Španija je u poslednjih 10 godina obeležila evropsku i svetsku košarku kontinuitetom, dominantnim igračima i pre svega odnosom prema svojoj reprezentaciji i zemlji – objasnio je nekadašnji reprezentativac i dodao:

– Da je samo do selektora, mi bismo odavno bili šampioni sveta. Nas su vodili najbolji treneri. Moj prethodnik Dušan Ivković je jedan od najvećih evropskih trenera svih vremena, međutim, igrači su najveći faktor. Za svaki dobar rezultat će najzaslužniji biti igrači, a za negativan sva odgovornost pada na mene – istakao je selektor Srbije.

Srbiju ove godine očekuje Svjetsko prvenstvo u Španiji, a sljedeće godine na programu je šampionat Evrope u Ukrajini.

Cilj je stabilizovanje i pravljenje dobre takmičarske ekipe za EP 2015. Ono može da bude odskočna daska, posle godinu – dve upoznavanja sa novim trenerom i drugačijim odnosima i navikama. Treba da prođe period adaptacije. Trudiću se da ga svedem na što manji nivo, da od početka, razgovorima i jasnim porukama olakšam igračima taj period – kazao je Ðorđević.

Govoreći o regionalnoj i nacionalnoj ligi, Ðorđević je istakao da je Srbija u prošlosti propustila dobru priliku da napravi sopstvenu jaku ligu.

– Jadranska liga ima dva mesta u Evroligi, ove sezone smo imali tamo dva kluba i to je jako dobro za našu košarku. Ne treba više voditi polemiku dok srpska liga ne bude davala mesta u evrokupovima – naveo je on i rekao koji je recept za bolje košarkaške dane:

– Potreban je stručan rad i edukacija mladih ljudi. Oni traže informacije i savete, željni su da čuju. Dužnost je da im prenesemo znanje koje posedujemo da bi se razvili u nosioce jedne košarkaške sile kakva bi mogla da bude Srbija – rekao je na kraju proslavljeni košarkaš.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender