30. 07. 2021.
Bogdanović srušio CSKA!

Bogdanović srušio CSKA!

Bogdanović srušio CSKA!

Heroj pobjede bio je Bogdan Bogdanović, koji je ubacio 27 poena, uključujući i ključna bacanja na 24 sekunde do kraja.

Kao i obično, atmosfera u Areni bila je izvanredna, a početak meča obilježile su čvrste odbrane – Krstić je dao četiri poena za goste, a Partizan je pogotkom Bogdanovića sa distance poveo 5:4.

Potom je Bogdanović lijepo položio za +3, ali Krstić je bio u seriji i CSKA je odgovorio serijom 6-0 za 10:7. Gosti su poveli sa +5, ali nije bilo raspoloženog igrača osim Krstića, dok su crno-bijeli igrali sjajnu odbranu i poslije četiri uzastopna poena Milutinovi uspjeli su da preokrenu (15:14), a tim rezultatom okončana je prva četvrtina.

Partizan je odlično počeo drugi period, Kinzi je pogodio trojku iz teške pozicije, a Milosavljević se nadovezao poenima u polukontri. Međutim, i CSKA je brzo prebrodio krizu – Krstić je pogodio uz faul, a poslije promašenog zakucavanja Gagića i uzastopnih trojki Fridzona i Vimsa gosti su poveli 25:22, pa je Vujošević zatražio tajm aut.

002

Vims je pogodio trojku uz faul u narednom napadu, ali Bogdanović je ponovo preuzeo odgovornost kada je bilo najvažnije i pogodio je još jednu daleku trojku za 63:61. Usledila je dobra odbrana, pa koš Kinzija u polukontri za 65:61. Ipak, CSKA se vraća sa penala – 65:65.

Bogdanović je bio nezaustavljiv, sada je ubacio trojku iz ćoška, na drugoj strani odgovorio je Vims, a potom je Bogdanović ubacio jedno od dva penala za vođstvo 69:68.

Krstić je ubacio koš sa distance, potom su obe ekipe promašile po napad, a onda je Tepić u polukontri pogodio za 71:70. Vims je bio siguran sa penala na tridesetak sekundi do kraja, a na tačno 24 sekunde do kraja Bogdanović je fauliran pri šutu za tri pri rezultatu 72:71 za CSKA.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender