25. 07. 2021.
Mišković tražio pasoš, zahtjev odbijen: Suđenje sljedeće sedmice

Mišković tražio pasoš, zahtjev odbijen: Suđenje sljedeće sedmice

Mišković tražio pasoš, zahtjev odbijen: Suđenje sljedeće sedmice

On je i pored toga zatražio da mu se odobri put u Holandiju i privremeno vrati pasoš, ali je sudija Vladimir Vučinić taj zahtjev ovog puta odbio.

Vlasnik Delta holdinga je zahtjev podnio preko svog branioca, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić i dodala da je predsjednik sudskog veća odbio zahtjev, odnosno nije mu odobrio put u inostranstvo.

Prema zakonu, sudija za donošenje te odluke ne mora da konsultuje nikoga, već ima diskreciono pravo da sam proceni opravdanost privremenog vraćanja putne isprave.

Sudija Vučinić koji predsjedava sudskim vijećem Specijalnog suda koje sudi Miškoviću početkom decembra odobrio mu je put u London na par dana, zbog čega se digla velika medijska prašina.

Vučinić je tvrdio da je na njega zbog te odluke vršen pritisak unutar sudske organizacije i podnio prigovor tim povodom, koji je, međutim, juče odbijen kao neosnovan odlukom Visokog savjeta sudstva.

Mišković je početkom decembra, između dva suđenja, tražio i privremeno dobio nazad svoj pasoš, koji mu je sud oduzeo kao mjeru obezbeđenja prisustva tokom procesa za malverzacije sa putarskim preduzećima. Pored toga, Mišković je ranije položio jemstvo od 12 miliona evra.

Poslije tri dana provedena u Londonu, Mišković je 26. decembra došao na sudjenje. On je izjavio da ne želi da bježi, jer može da dokaže da nije kriv.

Vlasnik “Delta holdinga” i više firmi u inostranstvu je rekao da je pasoš njegovo osnovno sredstvo za rad i dodao da je podignuta medijska hajka pošto mu je sud nedavno privremeno vratio dokument zbog puta u London.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender