24. 07. 2021.
Protest košarkašica ispred Gradske uprave urodio plodom

Protest košarkašica ispred Gradske uprave urodio plodom

Protest košarkašica ispred Gradske uprave urodio plodom

Ženski košarkaški klub „Mladi Krajišnik“ iz Banjaluke neće biti izbačen iz Premijer lige BiH, jer su plaćene sve obaveze prema Košarkaškom savezu BiH i kotizacija za utakmicu sa „Orlovima“, rekao je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

On je istakao da je Gradska uprava stala uz klub, koji je jedan od simbola Banjaluke, ali da neće dozvoliti da zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca sportisti postanu kolateralna šteta i da se sve slomi na njihovim leđima.

„Žao mi je što predstavnici kluba ne traže adresu za razgovor na pravom mjestu, ali to je njihov problem. Javnost treba da zna da već tri godine nije održana sjednica Skupštine, kako bi klubom upravljali organi, a ne pojedinci“, naveo je Gavranović u saopštenju.

On je naglasio da je „Mladi Krajišnik“ dobio dio sredstava za prošlu godinu u skladu sa odlukom o izvršenju gradskog budžeta.

„Ta odluka jasno predviđa da će se doznaka budžetskim korisnicima vršiti u skladu sa tekućim prilivom sredstava. Trošenje preko toga je krivično djelo“, rekao je Gavranović.

On je naveo da Savjet za sport nije ispoštovao preporuku gradonačelnika i da je „isforsirao amandman, kojim je tobože obezbijeđeno dodatnih 5.000 KM za `Mladi Krajišnik`, a kojih nije bilo u budžetu“.

„Jasno smo rekli da ta sredstva neće biti raspoloživa“, rekao je Gavranović i najavio da će tražiti da se detaljno provjeri rad organa kluba i kompletna dokumentacija.

Gavranović je istakao da trošenje budžetskih sredstava uvijek mora biti odgovorno i javno.

Ženski košarkaški klub „Mladi Krajišnik“ dužan je na ime kazni Košarkaškom savezu BiH i službenim licima za dvije utakmice 5.200 KM zbog čega mu je prijetila suspenzija iz prvenstva BiH i zabrana učešća u naredne tri godine.

Košarkašice Mladog Krajišnika i čelnici ovog kluba jutros su bili ispred zgrade Gradske uprave gdje su protestvovali i tražili pomoć da prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli. Zbog neizmirenih obaveza prijetila im je supenzija iz Prvenstva BiH kao i trogodišnja zabrana učešća u ovom takmičenju.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender