24. 07. 2021.
Vodolija brzo zaboravlja, Rak trpi, Ovan ima kratak fitilj…

Vodolija brzo zaboravlja, Rak trpi, Ovan ima kratak fitilj…

Vodolija brzo zaboravlja, Rak trpi, Ovan ima kratak fitilj…

Ovnovi su poznati po kratkom fitilju

Ništa ne uzrnemirava pripadnike ovog znaka kao manjak odanosti i nepoštovanje reda, a u stanju su da se razbjesne i zbog najmanje sitnice, jer će svaku uvredu doživjeti kao napad na ego. Pošto su Ovnovi izuzetno temperamentni, u napadu bijesa ne biraju sredstva kojima će dotući protivnika. Ali ako druga strana ostane mirna, Ovnovi će se brzo ohladiti. Takođe, velika je vjerovatnoća da će se prvi izviniti, što olakšava izglađivanje situacije.

Bik ima mnogo strpljenja, ali ga ne treba izazivati

Strpljivi, mirni i promišljeni pripadnici ovog znaka imaju najizdržljivije živce u cijelom Zodijaku. Ipak, ako stalno izazivate njihovo strpljenje, čuvajte se, jer ćete čuti sve što vam zamjera od prvog trenutka otkako vas zna. Negativna strana Bikovog temperamenta je to što ne prestaje da teži za pravdom, pa će godinama čekati da bi se osvetio onome ko mu je nanio nepravdu.

Blizanci ljutnju izražavaju riječima

Veseli i hiperaktivni, Blizanci u raspravama nastupaju diplomatski i imaju zavidnu vještinu primirivanja situacije. Ako se razbjesne, prikloniće se niskim udarcima, riječima koje pogađaju protivnika tamo gdje je najslabiji. Tada će i vikati i neće slušati argumente druge strane. Međutim, dobra strana je što će se brzo odljutiti i biti spremni da prijeđu preko svađe bez zamjeranja.

Rak trpi i rijetko ima izlive bijesa

Pripadnici ovog znaka su brižni, dragi i dobroćudni i ne vole neugodne scene koje se svim silama trude da izbjegnu. Tolerantni su i rijetko se daju isprovocirati do te mjere da izgube živce. Velika je vjerovatnoća da će Rakovi okrenuti leđa i samo otići usred svađe, no to ne znači da zapravo nisu temperamentni, već da imaju odličnu samokontrolu. Zbog toga su skloni skupljanju bijesa i frustracija u sebi.

Lav je razdražljiv, ali nije opasan

Iako su pripadnici ovog znaka temperamentni, nisu ni približno eksplozivni kao Ovnovi. Razdražljivi su, a ako se uvrede, postaju hladni i proračunati. U ljutnji se postavljaju kritički prema drugoj strani, no popustiće ako uvide da su pogriješili. Pošto su poprilično egoistični, ponekad će pravdu istjerivati vikom.

Djevica kontroliše emocije

Iako je većina pripadnika ovog znaka smirena i kontroliše emocije, postoje oni koje ljutnja, iako ih rijetko obuzme, tjera da razbijaju stvari i prave veoma neugodne scene. Svi pripadnici ovog znaka mrze da gube u raspravama, pa će se svim silama truditi da predstave sebe kao moralne pobjednike. Nisu skloni svađama u javnosti, jer im je vrlo bitno da ih drugi vide kao kulturne, što dokazuje koliko se mogu kontrolisati i čekati pravo vrijeme za napad. Svađu obično započinju sitnim provokacijama, ali to neće priznati.

Vaga se satima duri

Pripadnici ovog znaka rijetkima će pokazati svoje pravo lice u svađi, a samo će prema bliskim ljudima pokazati kako izgleda njihov bijes, dok će ostali vidjeti smirenog sagovornika. Vage može mnogo toga uvrijediti, a zbog toga su u stanju duriti se satima. U najvećim trenucima bijesa odlaze iz rasprave i spuštaju telefonsku slušalicu te očekuju da se iskupite velikim potezima.

Škorpija provocira, ali ne gubi kontrolu

Pomalo arogantne i manipulativne, Škorpije više pokazuju da su temperamentne nego što ih svađe zaista izbacuju iz takta. Kasnije sebi zamjeraju što su drugima pokazali svoju slabost, no najčešće započinju svađu ako osjećaju da nisu bili prioritet bližnjima. Nekad se svađaju i reda radi, kako bi pokazali drugoj strani gdje su granice ponašanja koje su spremni tolerisati.

Temperament Strijelca je nepredvidiv

U svađama su pripadnici ovog znaka poprilično iracionalni i nemaju poštovanja prema tuđim osjećanjima. Napadaće drugu stranu bez plana, a iz faze vikanja prelaziće u fazu plača. Ipak, jednom izneseni stav ne mijenjaju, a potrebno im je puno uvjeravanja da oproste tuđe uvrede. Za njih je najbolje da ne ulaze u rasprave odmah, već da važnije odluke prespavaju.

Jarcu treba vremena da se smiri

Praktični i disciplinovani, Jarčevi su osjetljivi na tuđe potrebe i osjećanja, a u raspravama se obično trude da sagledaju stvarni uzrok neslaganja. Pošto su ispod hladnokrvnosti vrlo emotivni, neće moći da kontrolišu emocije ako osjete li da su njihove dobre namjere dovedene u pitanje. Trude se da se ne razbjesne, spremni su na ustupke radi opšteg dobra, mada imaju potrebu da sve bude po njihovom. Nakon teške svađe, mogu ćutati danima dok se ne smire.

Vodolija se brzo ljuti, ali i zaboravlja

Pripadnici ovog znaka najčešće gube živce ako se srećnu s ograničenjima ili im se prigovori da su iznevjerili očekivanja. Uopšte nisu samokritični, tako da o svojoj eventualnoj krivici mogu razmišljati tek danima nakon sukoba. Najvažnije im je da naglase da niko njima ne može da upravlja, no to najčešće nije istina, jer su robovi svoje nervoze. Ipak, brzo zaboravljaju i spremni su preći preko svađe, pa čak i uvreda, ako je druga strana spremna na to isto.

Riba sve doživljava lično

Pripadnici ovog znaka obično su preosjetljivi, a pošto ne vole da njihova osjećanja budu povrijeđena, trude se da to ne rade niti drugima. Ipak, ako izgube živce, prirediće pomalo teatralne scene i tražiti samoću. Nakon što se ohlade, a to je brzo, imaju snažnu potrebu odmah izgladiti situaciju. Čak će i sami tražiti oproštaj, pa i kada objektivno nisu krivi.

(24sata)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender