26. 07. 2021.
Cvijanovićeva: Ko ne sprovodi politiku Vlade biće zamijenjen

Cvijanovićeva: Ko ne sprovodi politiku Vlade biće zamijenjen

Cvijanovićeva: Ko ne sprovodi politiku Vlade biće zamijenjen

Cvijanovićeva je napomenula da je Vlada Srpske u nekoliko mjeseci promijenila veliki broj direktora, od Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske”, Olimpijskog centra “Jahorina” i Doma “Rada Vranješević”.

Ona je, na konferenciji za novinare SNSD-a u Banjaluci, demantovala medijske navode o najavama smjena velikog broja direktora u javnim preduzećima, ustanovama i agencijama Srpske.

“Kada bude velikih smjena, mediji će o tome biti blagovremeno obaviješteni od onih koji provode smjene, a ne od onih koji o tome spekulišu”, rekla je Cvijanovićeva, koja je i međunarodni sekretar SNSD-a.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se može govoriti o nedostatku sredstava u budžetu Srpske, premijer Srpske je rekla da postoje određeni problemi zbog izostanka četvrte tranše sredstava od stendbaj-aranžmana sa MMF-om koja je trebala da bude u decembru.

“Ova tranša će nam biti na raspolaganju krajem januara, nakon što bude održan sastanak borda MMF-a i tog dana će sredstva biti na raspolaganju”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da 31 milion KM predviđenih sredstava po tom osnovu može da predstavlja problem u izvršenju budžeta Srpske, ali da je Vlada prioritetno bila usmjerena na isplatu plata, penzija i socijalnih davanja, dok će sredstva za poljoprivredu i podsticaje biti realizovani do kraja januara i tokom februara.

Komentarišući pisma koji su joj uputili roditelji bošnjačke djece u Vrbanjcima u vezi sa problemom polaska bošnjačke djece u školu, Cvijanovićeva je rekla da će u narednom periodu vidjeti na koji način se može uključiti u rješavanje ovog pitanja.

“Žao mi je što su pojedina bošnjačka djeca izvan školskih klupa. Posebno mi je žao, ako se zaštita traži od institucija kakva je OHR, umjesto na domaćem terenu. Smatram da je ovo pismo iskorak prema domaćim institucijama. Zajedno ćemo rješavati to pitanje”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da u ovome ima politike, te da je ovo stvar internog karaktera koju treba rješavati u okviru institucija Srpske i u korist učenika.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender