01. 08. 2021.
Baterijom osvjetljavaju put do kuće

Baterijom osvjetljavaju put do kuće

Baterijom osvjetljavaju put do kuće

Veći dio ulica u Priječanima, Drakuliću i višim dijelovima Starčevice godinama čekaju na javnu rasvjetu, a mještani se žale da noću put moraju da osvjetljavaju baterijama ili upaljačima.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić rekao je da od ukupno 29 ulica, koliko ih ima u ovom naselju, osvijetljena je samo Ulica Miroslava Antića i jedan dio Hilandarske ulice.

– Javne rasvjete gotovo i da nema. Međutim, ranije smo imali tehničkih problema, jer nam je bio nizak napon električne energije pa javna rasvjeta nije mogla da radi. To je donekle i opravdano. U toku prošle godine postavljene su dvije stubne trafo-stanice i time je omogućeno dalje osvjetljavanje Priječana – kazao je Tojagić i dodao da u toku 2013. godine u ovom naselju nije postavljena nijedna sijalica.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Đorđe Knežević rekao je da su u ovom naselju bez rasvjete dijelovi ulica Srpskih ustanika i Akademika Milana Vasića.

Osvjetljenje ovih ulica predlažemo već nekoliko godina kao prioritet mjesne zajednice. Kako sam saznao, sredstva za izgradnju javne rasvjete neće biti izdvojena ni u ovoj godini – kazao je Knežević.

I u naselju Drakulić kazali su da nekoliko ogranaka ulice nema javnu rasvjetu, a mještanka ovog naselja Nevena Savić rekla je da nije prijatno ići po mraku.

– Kada ujutro idem rano na posao bude mrak, kad se vraćam uveče, isto tako. Uvijek moram da nosim bateriju ili upaljač jer se ništa ne vidi. Gotovo sve ulice su neosvijetljene i strah me je ići njima – kazala je Savićeva.

Iz Gradske uprave su rekli će ove godine za izgradnju javne rasvjete biti izdvojeno 65.000 maraka, a za izgradnju uz učešće građana 35.000 maraka.

– Javna rasvjeta je planirana u Ulicama Koste Krsmanovića, Koste Majkića, ogranak Jovana Raškovića, Ilije Garašanina, Palih boraca, Hilandarska – dio Brusina i Ulica Ciglane – rekli su iz Gradske uprave.

Popravke

Za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete lani je izdvojeno 56.840 maraka. Iz Gradske uprave su naglasili da je rekonstrukcija urađena u Ulici Kraljice Jelene i Savskoj.

– Javna rasvjeta je izgrađena u Ponirskoj ulici, Kralja Aleksandra II Karađorđevića, Jovana Bijelića i Braće Miletića – rekli su iz Gradske uprave.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender