25. 07. 2021.
“Čistoća” pere samo ulice u centru grada?!

“Čistoća” pere samo ulice u centru grada?!

“Čistoća” pere samo ulice u centru grada?!

Banjalučanka Svjetlana Gavrić požalila se da su ulice veoma prljave od blata, ulja i soli, kojom su posipane. Kazala je da, osim u centru grada, nijedna ulica nije čista.

– Nerijetko na posao ili iz šetnje dođem prljavih cipela. Znam da je zimski period, ali mislim da bi bilo logično da se u ovakvim vremenskim uslovima više pažnje obrati na čistoću grada. Stanje je katastrofalno, ne pamtim kad sam posljednji put vidjela perače ulica – rekla je Gavrićeva.

Zadovoljan nije ni Nikola Savanović, kog smo zatekli u naselju Obilićevo.

– Znam da se zimi ulice ne peru zbog niskih temperatura i poledice, ali po ovako visokim spoljnjim temperaturama logično je da se mogu češće prati. Dovoljno je bacila u vazduhu, još treba da hodamo i po blatnjavim ulicama – rekao je Savanović.

Koordinator za analitiku i odnose sa javnošću u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Danira Pipić-Manojlović rekla je da je Gradska uprava izdala nalog da se ulice operu početkom januara.

– Početkom godine ekipe “Čistoće”, koje su zadužene za pranje ulica, čistile su dvadesetak saobraćajnica u užem centru grada i te ulice se inače redovno čiste. Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2014. godinu iz budžeta grada izdvojeno je 395.000 KM za pranje saobraćajnica – rekla je Pipić-Manojlović.

Dodala je da je programom utvrđeno da ukupna potrošnja za pranje saobraćajnih površina i održavanje objekata za odvodnju u 2014. godini iznosi 755.000 KM.

Tehnički direktor “Čistoće” Milan Plavšić naglasio je da se ulice peru isključivo po nalogu Gradske uprave.

– Prali smo ulice početkom mjeseca. Bila je to neka vrsta praznične akcije, koja je trajala oko pet dana, ali smo tada uglavnom prali ulice u samom centru grada, uz korišćenje jedne ili dvije cisterne – rekao je Plavšić.

Raspored

Danira Pipić-Manojlović rekla je da s obzirom da nema snijega ekipe rade po rasporedu.

– Ekipe rade po rasporedu koji se primjenjuje kada nema snježnih padavina – kazala je Pipić-Manojlović.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender