30. 07. 2021.

Čubrilović: Previše ljudi gine u saobraćajnim nesrećama

Čubrilović je na sastanku sa direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milijom Radovićem i generalnim sekretarom Auto-moto saveza Republike Srpske Rankom Babićem, rekao da je među posljedicama i gubitak radno sposobnih, jer su učesnici u saobraćajnim nesrećama najčešće mladi ljudi.

Na sastanku je zaključeno da je neophodno preventivno djelovati kako bi se ukazalo na moguće posljedice saobraćajnih udesa, posebno nesavjesnim vozačima koji, nepoštovanjem pravila, ugrožavaju najosjetljivije učesnike u saobraćaju, a to su djeca i pješaci.

Posebna pažnja u 2014. godini biće usmjerena na aktivnosti čiji je cilj povećanje procenta korišćenja zaštitnih pojaseva svih putnika u automobilima i obavezna upotreba dječijih stolica, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Zaključeno je i da se, zajedno sa drugim republičkim organima, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Republike Srpske dodatno angažuju na obrazovanju učenika o bezbjednosti saobraćaja i saobraćajnoj kulturi.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Nataša Kostić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender