05. 08. 2021.
Partizan slavio u Zadru

Partizan slavio u Zadru

Partizan slavio u Zadru

Crno-bijeli su uspeli da se konsoliduju tek u posljednjih deset minuta, i tako neutrališu loš šut u prvih 30 minuta i stigli do zaslužene pobjede.

Najbolji u timu Partizana bio je Žofri Lovernj sa 16 poena, Terens Kinzi dodao je četiri manje, dok je Bogdan Bogdanović ubacio 11, ali uz pet skokova i četiri asistencije.

Početak meča u hali “Krešimir Ćosić” obilježila je tvrda igra sa obe strane. Seriju poena na meču otvorio je Batur već u prvom napadu, da bi se ekipe mijenjale u vođstvu. Najraspoloženiji u timu Partizana ponovo je Bogdan Bogdanović, koji je upisao samo jedan poen sa linije bacanja, ali je asistirao Lovernju u dva navrata.

Dijan je zaradio tehničku grešku u petom minutu, ali gosti nisu to iskoristili na najbolji mogući način. Milutinov je zatim pogodio, pa promašio dva bacanja, da bi Kinzi promašio zakucavanje. Zadar se vraća u vođstvo trojkom Lorensa, da bi Djugun sa linije slobodnih bacanja i Butur napravili seriju 7:0 – 9:15.

Uslijedio je prvi tajm-aut Duleta Vujoševiša, ali se ekipa Partizana nije promrdala. Bogadonović je ponovo imao polovičan učinak s linije bacanja, da bi se do kraja prve dionice ispravio i maksimalnim učinkom smanjio zaostatak svog tima – 15:19.

Bogdan Bogdanović je definitivno raspoložen za igru. Drugu četvrtinu otvara trojkom i teškim polaganjem,, čime dovodi svoj tim na samo pola koša zaostatka – 20:21.

U narednom napadu Sobin pogađa drugu trojku za Zadar, a zatim i dva šuta za dva poena, pa je domaća ekipa ponovo ima osam poena viška. (28:20). Međutim, Milosavljević i Lovernj popravljaju procenat šuta svoje ekipe (37%), i Partizan je ponovo neutralisao seriju – 26:28.

Trener Partizana, na ulasku u sedmi minut druge četvrtine, zaradio je tehničku grešku zbog prigovora, ali, na sreću, domaći to nisu uspjeli da iskoriste. Šutalo je prvo promašio bacanje, da bi zatim, u ekstra napadu, bio neprecizan i van linije 6.75.

Uslijedile su dvije vezane greške Milutinova i promašaj Milosaljeviča za tru poena, a to koriste Ramljak i Butur,i novom, trećom serijom dolaze do najveće prednosti na meču, s kojom i odlaze na odmor – 26:35.

Poslije 20 minuta igre, najbolji u timu Partizana je Bogdan Bogdanović koji je zabilježio 10 poena, uz dvije asistencije, dok je sedam dodao Žofri Lovernj. Ostatak tima je podbacio u prvom poluvremenu, ceo tim pogodio je samo tri trojke iz deset pokušaja, a Terens Kinzi je šutrio šest puta iz igre bez uspjeha.

S druge strane, najviše se istakao Batur sa 11 pogodaka, Sobin je dodao osam, a Ramljak pet. Ni domaći tim se nije proslavio procentom šuta (42%), ali su boljim ofanzivnim skokom i serijama uspjeli da stvore osjetniju prednost.

Drugo poluvrijeme otvorio je Bogdan Bogdanović polovičnim učinkom s linije bacanja. Nastavilo se sa čevrtom igrom s obje strane, a Zadar je i dalje održavao prednost. Zaigrao je Partizan agresivnije u nastavku trećeg perioda, ali je Đorđe Gagić drugom tehničkom greškom svog tima prekinuo nalet svog tima.

Prišao je Partizan na pet poena minusa, ali su Dijan i Sobin ponovo vratili svoj tim na +8 – 40:48.

Do kraja trećeg perioda gledali smo igru ‘koš za koš’, ali su Lovernj i Milosavljević mini-serijom uspjeli da smanje zaostatak i vraće aktuelnog šampiona u meč pred posljednju četvrtinu – 47:52.

Partizan je odlično otvorio odlučujuću četvrtinu, uz seriju Milenka Tepića. Bek je prvo bio precizan za dva, da bi poslije iznuđenog faula poenitrao – uz faul. Dodatnim slobodnim bacanjem donio je izjednačenje svom timu, a Đorđe Gagić jednim od dva bacanja donosi preokret – 53:52.

Nastavio je Tepić u istom ritmu, što je bilo dovoljno da Partizan stigne do preokreta. Tepić je poslije ofanzivnog skoko ponovo bio uspješan sa linije bacanja, da bi isti učinak imao i Milosavljević. Prvi koš za Zadar, u posljednjoj dionici, postigao Sobin tek poslije pet minuta – 57:54.

Zaigrali su crno-bijeli agresivnu odbranu, što im je donijelo rezultata i kako se meč bliži kraju, samo povećavaju svoju prednost. Probudio se Tarens Kinzi koji je, poslije lošeg prvog poluvremena, stigao da 12 poena, uz nekoliko presečenih lopti i bitnih ofanzivnih skokova.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender