25. 07. 2021.
Sud potvrdio: Đuriću jemstvo 2 miliona evra

Sud potvrdio: Đuriću jemstvo 2 miliona evra

Sud potvrdio: Đuriću jemstvo 2 miliona evra

Jemstvo je određeno u iznosu od dva milona evra. Ovom odlukom su odbijene žalbe tužilaštva i Đurićeve odbrane.

Krivično vanpretresno vijeće je potvrdilo rješenje sudije za prethodni postupak kojim je Đuriću određen pritvor do 30 dana i istovremeno određeno da će biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi jemstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrijednosti, rekla je Tanjugu portparolka suda Dušica Ristić.

Žalbe tužilaštva za organizovani kriminal zbog određivanja jemstva i Đurićeve odbrane zbog određivanja pritvora odbijene su kao neosnovane, dodala je Ristićeva.

Ta odluka je pravosnažna, što znači da će Đurić biti u pritvoru dok ne položi jemstvo bilo u gotovini, bilo upisom hipoteke na nekretnine u određenoj vrijednosti.

Đuriću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Đurića u vezi sa privatizacijom “Veterinarskog zavoda” zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra” d.o.o i „Bankom” d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić je uhapšen 13. januara nakon saslušanja u tužilaštvu, pošto se sam odazvao pozivu za saslušanje.

Veterinarski zavod je njegova kompanija Zekstra kupila 2005. godine.

Krivična prijava protiv njega podneta je 27. decembra 2013. godine.

Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija “Zekstra”. To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savjet za borbu protiv korupcije.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender