24. 07. 2021.

Tegeltija: Sad malo kasnimo, ali penzije i plate biće redovne

Tegeltija je rekao da su trenutne poteškoće u plaćanju određenog broja obaveza Srpske rezultat nedostatka sredstava koja su tebalo da budu obezbijeđena u decembru prošle godine, “čudnih aktivnosti iz Sarajeva” i nespremnosti onih koji treba da donesu odluke na vrijeme i u skladu sa zakonom.

“Zbog problema koje nam je neko drugi napravio kasnimo sa plaćanjem određenog broja obaveza, ali mislim da ćemo u relativno kratkom vremenskom periodu to dovesti u rokove”, izjavio je Tegeltija sinoć za Alternativnu televiziju.

Komentarišući primjedbe opozicije zbog novog zaduženja Srpske emisijom trezorskih zapisa, Tegeltija je ocijenio da je to smiješna stvar, jer je samo u Republici Srpskoj vijest da Vlada vrši emisiju trezorskih zapisa, dok se u većini zemalja to vrši sedmično.

“Niko ne govori o tome da će Vlada Republike Srpske prije toga platiti 27 miliona KM trezorskih zapisa, da smo platili tranšu MMF-a već u januaru i da svoje obaveze redovno izvršavamo”, istakao je Tegeltija.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske ove godine planirala da ima samo 45 miliona KM od trezorskih zapisa.

Tegeltija vjeruje da će sredstva od “Elektroprenosa BiH” biti deblokirana.

Govoreći o vraćanju plata budžetskim korisnicima, Tegeltija je naveo da će, osim toga, biti još nekih pitanja o kojima će biti vođeni razgovori sa sindikatom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender