24. 07. 2021.

Uprava RK Borac: Stiče se utisak da nismo potrebni gradu

Nova Uprava je došla u klub u septembru mjesecu i nasljedila dug od preko 2.000.000 KM i pet blokada računa, a pritom nije dobila ni marke od strane gradske uprave, tako da sve što je Borac dobio u 2013. godini, dobio je prije našeg dolaska.

Smatramo da gradske vlasti treba prvo da ustanove ko je napravio toliki dug, a ne da prebacuje to na druge, jer je grad davao novac klubu, a nisu znali gdje ta sredstva odlaze. Mi smo spremni da zajedno ustanovimo ko je kriv.

Nama je trebalo 20.000 KM da se uplati u novembru po dogovoru  nakon sastanka sa gradonačelnikom da bi klupski račun mogao da bude odblokiran. Nismo dobili taj novac. Takođe, u decembru smo trebali da dobijemo još 15.000 KM, ali ni ta sredstva nismo dobili, a da jesmo danas ne bi bilo štrajka i igrači bi bili na terenu.

Znači, trebamo i mi izaći pred opštinu, samo bojim se da bi nama trebalo pola Gospodske ulice da pomogne oko naših pehara da iznesemo sve napolje… Suština priče je ta da neki svake sedmice pričaju sa gradonacelnikom, a mi smo se s njim sastali samo jednom od septembra mjeseca. Utisak je da mi nismo potrebni gradu.

Pitamo se: Zašto je gradonačelnik okupljao Radnu grupu i spašavao Borac? Trebao je odmah pustiti da, se ugasi. Nas nekoliko je praktično rođeno u tom klubu i bilo je logično da se nađemo tu i pokušamo da pomognemo u najgorem trenutku, ali mi nismo svemogući.

Koga god smo pitali da dođe i pomogne, pa čak i da vodi klub, samo su odmahivali rukom i spominjali neke ranije radnje unazad par godina vezano za Borac. Ako neko ima drugačije mišljenje, bolju ideju, bolju opciju neka dođe i neka nam kaže. Mi jos čekamo radni sastanak i sa predsjednikom Republike Srpske i sa gradonačelnikom. Vrijeme leti, prva utakmica u SEHA ligi je već 4. februara i ako je ne odigramo biće to veliki šamar i za grad Banjaluku i za RS. To će onda značiti da RK Borac M:tel nije potreban i da je najbolje da se ugasi.

Uprava RK Borac

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender