23. 07. 2021.
Vučić najavio pomoć Egzitu

Vučić najavio pomoć Egzitu

Vučić najavio pomoć Egzitu

Čestitajući organizatorima, on je kazao da taj festival donosi dobar publicitet i pozitivne efekte za srpsku ekonomiju i pokazuje da kreativnost, inovativnost i preduzetnički duh mogu mnogo da doprinesu zemlji.

Vučić je, poslije sastanka sa organizatorima Egzita i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, rekao da očekuje da će festival u ovoj godini biti u još jačem i većem zamahu, poručivši da će država pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Vučić je rekao i da očekuje strane turiste i devizni priliv i ocijenio da Egzit ima pozitivne efekte po srpsku ekonomiju, primjetivši da je neretko dobra vijest u stranim medijima. Vicepremijer je rekao da je sa predstavnicima Egzita razgovarao o načinu na koji država može da pomogne, kako bi se privukli turisti, ali i evropski zvaničnici.

“Za nas je važno da pokažemo da znanjem, energijom i radom možemo da doprinesemo zemlji i da pokažemo da inventivnošću, inovativnošću i kreativnošću možemo da doprinesemo Srbiji”, kazao je Vučić.

Na pitanje da li bi na Egzitu i ove godine voleo da vidi bend “Franc Ferdinand”, budući da je prilikom kampanje za izbore za gradonačelnika Beograda u septembru 2004. godine izjavio da voli da sluša Franc Ferdinanada i Vajt strajps, Vučić je rekao da bi ponovo volio da ih vidi, ali da je to na organizatorima, te da ne želi da vrši pritisak. “Za mene je važno da festival podiže ugled i imidž Srbije i da bude dobro bezbjednosno organizovan, a sve ostalo je na onima koji su muzički stručnjaci i koji te stvari poznaju bolje od mene”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li bi bilo prikladno da u godini u kojoj se obilježava stogodišnjica početka Prvog svjetskog rata na Egzitu nastupa grupa koja nosi ime Franca Ferdinanda, Vučić je rekao da se zna na kojoj je strani Srbija bila u tom ratu – pobjedničkoj i oslobodilačkoj – ali da ne vidi kakve to veze ima sa izvanrednim bendovima i muzikom, pa je tako i ta grupa dobrodošla.

Vučić je rekao da Srbija pravi organizacioni odbor za obilježavanje stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata, da očekuje da će biti podignut veliki spomenik Gavrilu Principu i da će biti mnogo manifestacija. On je objasnio da prošle godina nije bio na festivalu da se od toga ne bi pravila pompa, a da će ove godine, ukoliko bude imao vremena, posjetiti Egzit i da će to uraditi privatno.

Predsjednik udruženja Egzit Dušan Kovačević precizirao je da je Egzit proglašen za najbolji festival u Evropi u konkurenciji 360 festivala iz 34 države, a da je odluka donijeta glasovima 620.000 ljudi i žirija.

On je rekao da je taj festival ekonomiji Novog Sada i Srbije doprinio sa više od sto miliona evra, pozvavši se na reči novinara “Ekonomista” Tima Džude, koji je rekao da, kada bi Srbija cjelokupan budžet utrošila na PR, ne bi uradila onoliko koliko su za nju uradili Novak Đoković i Egzit. “Naša obaveza je da pomognemo promociji zemlje u svijetu, da privučemo turiste”, kazao je Kovačević.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je organizatorima na uspješnom festivalu i priznanju, rekavši da će Novi Sad nastaviti da pomaže Egzitu. “Prepoznali smo te vrijednosti i razbili lažne glasine da će ova politička garnitura na bilo koji način otežati, a mislim da smo i pomogli festivalu i postigli značajan uspjeh zajedno sa tim festivalom”, rekao je Vučević.

(b92, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender