25. 07. 2021.
Zavidovići: Uhapšen pošiljalac prijetećeg pisma

Zavidovići: Uhapšen pošiljalac prijetećeg pisma

Zavidovići: Uhapšen pošiljalac prijetećeg pisma

Osumnjičeni je nakon hapšenja priznao izvršenje krivičnog djela, a naknadnom istragom biće utvrđeni motivi i razlozi slanja prijetećeg pisma, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U koordinaciji Tužilaštva BiH, aktivnosti na lociranju i hapšenju ovog lica izvršili su pripadnici federalne Uprave policije, koji su istragom identifikovali osumnjičenog.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predat na dalje ispitivanje u Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo BiH je, nakon preuzimanja istrage u ovom predmetu, koordinisano radilo sa policijskim agencijama BiH, Republike Srpske i Federacije BiH, kao i Ministarstvom bezbjednosti BiH, na otkrivanju, lociranju i hapšenju ove osobe.

Tužilaštvo BiH poručuje svim građanima BiH da kao i policijske institucije ima kvalitetne i profesionalne kapacitete za otkrivanje počinilaca svih krivičnih djela, što potvrđuje i činjenica da je pošiljalac anonimnog prijetećeg pisma, efikasno otkriven i lišen slobode.

U pismu koje je u petak, 17. januara, stiglo na adresu BHRT izrečene su prijetnje institucijama BiH i etniteta, međunarodnim organizacijama i ambasadama u BiH.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender