30. 07. 2021.
Danas prohladno sa susnježicom i snijegom

Danas prohladno sa susnježicom i snijegom

Meteorolozi: Očekuje se snijeg, bar na planinama

Kolovozi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra su mokri i mjestimično klizavi, a na putnom pravcu Kupres – Šuica pada slabiji snijeg i ima ga raskvašenog na kolovozu.

Obilnijih padavina biće u Hercegovini, zatim i na zapadu i sjeverozapadu, a najmanje kiše pašće u Semberiji, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Temperatura vazduha je u padu, ali i dalje je toplije od prosjeka. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće od šest na zapadu do 12 stepeni Celzijusovih na istoku. Popodne se očekuje pad temperature.

U Srpskoj i FBiH jutro je bilo pretežno oblačno sa slabom kišom u pojedinim krajevima. Na planinama je registrovan slab snijeg, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutros u 7.00 časova jedino je na Bjelašnici, gdje su izmjerena minus tri stepena, temperatura vazduha bila ispod nule.

Jedan stepen izmjeren je u Kalinoviku, dva u Kupresu, na Han Pijesku, Sokocu, Čemernu i u Istočnom Drvaru, tri u Gacku, četiri na Ivan-sedlu i u Nevesinju, pet u Drvaru, Mrkonjić Gradu, Zenici, Bugojnu, Rudom, Goraždu i Foči.

U Bihaću, Livnu, Ribniku, Sanskom Mostu, Novom Gradu, Sarajevu, Višegradu i Bileći bilo je šest stepeni, u Prijedoru, Banjaluci, Gradišci, Srpcu, Doboju, Tuzli, Zvorniku i Trebinju sedam, a u Bijeljini i Srebrenici osam stepeni.

U Mostaru je jutros u 7.00 časova izmjereno devet stepeni, dok su za jedan stepen bili topliji Stolac i Čapljina.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Hercegovini – Nevesinju, Trebinju, Čapljini, Gacku, Bileći, Mostaru, Stocu, Kalinoviku. Padavina je bilo i u Livnu, Drvaru, Kupresu, Mrkonjić Gradu, Srpcu, Banjaluci, Višegradu, Bijeljini, Zenici i Tuzli.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender