23. 06. 2021.
Akcija FK Rekreativo: Daj krv, spasi nečiji život

Akcija FK Rekreativo: Daj krv, spasi nečiji život

Akcija FK Rekreativo: Daj krv, spasi nečiji život

Fudbalski klub Rekreativo iz Banjaluke zajedno sa navijačkom grupom “Gromada” organizuje redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija davanja krvi obaviće se u četvrtak, 23. januara od 9 časova u banjalučkom Zavodu za transfuzijsku medicinu RS, ulica Zdrave Korde (pokraj Fonda PIO i Fonda zdravstvenog osiguranja), objavljeno je na klupskom sajtu.

“Pozivamo sve članove Rekreativa, prijatelje i simpatizere kluba, te sve ljude dobre volje da se pridruže našoj akciji jer svaka doza će mnogo značiti u spašavanju ljudskih života.

Takođe, FK Rekreativo poziva i sve ostale sportske klubove da se priključe ovoj akciji kako bi pokazali da možemo zajedno da uradimo nešto za naš grad.

Akcija traje od 9 do 14 časova, poželjno je da se svi učesnici akcije okupe istovremeno, ali oni koji ne stignu na početak akcije u 9 časova, moći će dati krv do kraja radnog dana u Zavodu.

Dobrovoljni davalac krvi može biti svaka zdrava osoba u starosnoj dobi od 18 do 65 godina koja ne boluje od akutnih ili hroničnih bolesti. Muškarci mogu dati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca.

Preporučuje se da dobrovoljni davalac bude odmoran, DA NIJE KONZUMIRAO ALKOHOL U POSLJEDNJA 24 SATA i da je dva sata prije darivanja krvi pojeo lagani obrok. Dobrovoljni davaoci krvi treba da ponesu svoju ličnu kartu.

Tokom dobrovoljnog darivanja krvi od dobrovoljnih davalaca uzimaju se doze od 350 – 450 ml krvi. Ovo je količina od oko 10 odsto krvi koja se nalazi u organizmu odrasle osobe i vaše tijelo će je nadoknaditi veoma brzo.

Poželjno je da svi registrovani davaoci krvi ponesu svoje knjižice dobrovoljnih davalaca.

PRAVA I BENEFICIJE dobrovoljnih davalaca krvi (koji imaju zdravstveno osiguranje):

– Davalac krvi ili članovi njegove uže porodice dobiće doze krvi u slučaju operacije, bez obaveze za dodatnim davanjem krvi u tom trenutku

– plaćeno odsustvo u trajanju od dva radna dana prilikom svakog davanja krvi.

– oslobađanje od plaćanja participacije u narednih godinu dana (pod uslovom da od posljednjeg davanja krvi nije proteklo više od godinu dana), a dobrovoljni davaoci krvi koji su dali krv 10 i više puta oslobađaju se trajno.

Za sve dodatne informacije o akciji možete se obratiti na mail admin@rekreativo.com ili telefon 065 492 489.”

DAJMO KRV, SPASIMO NEČIJI ŽIVOT!

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender