23. 07. 2021.
Završni čin obračuna SNSD-a sa SDS-om

Aleksandra Pandurević: SNSD čini sve da izbora ne bude

Poslanik SDS u Predstavničkom domu PS BiH Aleksandra Pandurević izjavila je u intervjuu za Oslobođenje da će svaki funkcioner će morati dokazati kako je stekao svoju imovinu.
Ne može neko imati milione i vile, biti nagrađen ambasadorskom pozicijom, a sva krivica da padne na neke anonimuse, daktilografkinje. Kojim je to čarobnim štapićem od 3.000 KM plate stekao jahte i milionske nekretnine, pita se Aleksandra Pandurević.
Govoreći o tri verzije izbornog zakona, ona je mišljenja da više nema toga kome nije jasno da je riječ o klasičnoj opstrukciji od SNSD-a koji po svaku cijenu želi onemogućiti održavanje izbora.
-Prvo su na sve moguće načine pokušavali osporiti usvajanje našeg prijedloga dopuna Izbornog zakona u Predstavničkom domu, pa kada im to nije pošlo za rukom, blokirali su ga u Domu naroda. Onda su gospodin Milorad Živković i gospodin Staša Košarac predložili dva različita prijedloga zakona. Jedna partija – dva zakona, i sada imamo svađu Živkovića i Košarca čiji je prijedlog bolji. Naivci bi pomislili da je u SNSD-u procvjetala demokratija, ali čitav taj cirkus ima samo jedan cilj – da ne bude izbora, da na nedemokratski i nelegitiman način još ostanu na vlasti, rekla je Pandurević.
Dodala je da, iako je susret bh. političkih stranaka sa komesarom Füleom doživio propast, o tome treba govoriti u Parlamentu BiH nekoliko dana kasnije.Ona smatra da na tu raspravu treba gledati kao na novu šansu.
-Na sastanku sa komesarom Fileom, gospodin Dragan Čović igrao je poker sa federalnim liderima koji su se, kako sam čula, zaista trudili da dođe do rješenja. NJegov cilj je jasan, kroz Sejdić – Finci, raspakovati čitav Dejton. Amandmani koje su uložili SDS i SNSD u potpunosti zadovoljavaju presudu i principe dogovorene u Briselu, rekla je Pandurevićeva.
Prema njenim riječima, problem da se ne ponovi slučaj Komšić treba riješiti kroz izborna područja Federacije BiH u Izbornom zakonu.
(Istinito)
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender