30. 07. 2021.
“M:tel” upozorava: Lažne nagrade prazne račune

“M:tel” upozorava: Lažne nagrade prazne račune

“M:tel” upozorava: Lažne nagrade prazne račune

U ovoj kompaniji su istakli da je riječ o pozivima sa satelitskih mreža, koji se tako i tarifiraju, a ceh plaćaju korisnici koji pozovu sumnjive brojeve.

– Obavještavamo korisnike da ako su dobili SMS poruku sa navedenih brojeva, a u kojima se navodi da su dobili nagradu i da treba da pozovu sporni broj takođe ne ostvaruju poziv – kazali su u “m:tel”-u.

Dodali su da u cilju zaštite korisnika preduzimaju sve mjere kako bi zloupotrebe bile spriječene, te da je svim korisnicima 24 časa dnevno na raspolaganju korisnička služba koju mogu kontaktirati putem besplatnog broja 066/10-10-10.

– Kontinuirano informišemo korisnike o mogućnosti ovakvih spamova sa kojom se sreće većina telekom operatera, pa nemamo povećan broj poziva u kol centrima – kazali su u “m:tel”-u.

Banjalučanin Mirko P. kazao je da je juče dobio poruku sa broja koji počinje sa 0088 kojom je obaviješten da je osvojio 10.000 maraka.

– U poruci je stajao broj koji treba da pozovem kako bih dobio pare. Odmah sam znao da se radi o nekoj prevari i o svemu sam obavijestio “m:tel” – kazao je Mirko.

Njegov sugrađanin Milenko L. kazao je da je pozvao broj koji mu je naveden u poruci i ostao bez novca na pripejd računu.

– Sva sreća pa sam imao neku siću na računu, jer mi je skinuto sve do posljednjeg feninga – rekao je Milenko L.

Početkom mjeseca korisnici “BH Telekoma” dobijali su pozive i SMS poruke sa nepoznatog broja koji počinje sa 0022 i 0096 iz Gvineje i sa Maldiva iza kojih se takođe krila prevara.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender