05. 08. 2021.
Radnici iz Sočija stigli u Beograd

Radnici iz Sočija stigli u Beograd

Radnici iz Sočija stigli u Beograd

Avion „Er Srbije“ odletio je iz Beograda za Soči nešto poslije 15 časova, a sletio je u Beograd u 21.36 časova, javili su beogradski mediji.

Povodom privođenja radnika u Sočiju, vlasnik čačanske agencije „Hej ju“ Dušan Kukić rekao je da je samo posredovao prilikom pronalaženja radne snage, a da su radnici ugovor potpisali sa državnom ruskom firmom „Olimp stroj“ kao izvođačem radova.

Prema njegovim riječima, svi angažovani su bili u obavezi da se pridržavaju ugovora kojim su regulisana njihova prava i obaveze.

„Bio sam posrednik u kontaktu između radnika i ruske firme, a jedini moj prekršaj je to što nemam licencu za zaposlene koji će ići van zemlje“, naveo je Kukić.

On je rekao da je u ugovorima navedeno da je svim angažovanima obezbijeđen prevoz, smeštaj, hrana i koliko će biti plaćeni. „O uslovima u kojima rade ne mogu ništa da znam sa 3.000 kilometara udaljenosti“, istakao je Kukić.

Drama građevinara u ruskom gradu Sočiju kulminirala je u petak, 17. januara, kada je njih tridesetak privedeno jer nisu imali radne dozvole. NJima je istekao rok od mjesec dana za turistički boravak u tom gradu, a nisu imali ni novac, jer plate za posao koji su obavljali, po svemu sudeći „na crno“, nisu dobili.

Ruska Federalna migraciona služba proteklih dana je izvršila temeljnu kontrolu boravka svih stranih radnika zbog predstojećih Olimpijskih igara i privela na saslušanje sve radnike koji nisu imali važeće dozvole.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender