04. 08. 2021.
Banjaluka: Deložirana šestočlana porodica

Banjaluka: Deložirana šestočlana porodica

Banjaluka: Deložirana šestočlana porodica

Međutim, Koturi tvrde da su sporni kredit otplatili, a da su nakon svega ostali i bez novca i bez stana. U banci odgovaraju – sve je rađeno prema zakonu.

Јedno po jedno… Čitav dan iznosili su stvari iz ulaza na broju tri, u Knežopoljskoj ulici. Komšije u nevjerici posmatrale su kako šestočlana porodica, sa troje maloljetne djece, napušta stan koji je u njihovom vlasništvu još od 1972. godine.

Koturi su 2005. godine digli hipotekarni kredit od 40 hiljada maraka, a ostaju bez posla 2009. godine i ne mogu više da plaćaju rate, pa banka aktivira hipoteku. Stan je 2013. prodat na licitaciji drugom kupcu.

Porodica Kotur tada uplaćuje 40 hiljada maraka. Hipo banci su ukupno vratili 65 hiljada i tražili otpis preostalih zateznih kamata. Međutim, ta potvrda nikada nije stigla do suda. U međuvremenu, stigao je i kupac stana, sa dokazom o uplati, nakon čega sud naređuje deložaciju.

Koturi tvrde da zapravo banka njima duguje 70 hiljada maraka, jer – ne samo da su otplatili dug, već im pripada i razlika u cijeni stana. Iz Hipo banke, međutim, poručuju da je sve rađeno u skladu sa zakonom, jer nisu plaćali kredit. Banka im je nekoliko mjeseci prolongirala rok izvršnog postupka da bi izmirili obaveze, ali to se nije desilo, kažu u banci.

U Osnovnom sudu u Banjaluci bez komentara na proces koji je u toku. Nezvanično su nam potvrdili da je nakon prodaje porodica uplatila dug, ali da ih o naknadnoj uplati banka nije obavijestila. Poručuju da Koturi zato imaju pravo da tuže banku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender