30. 07. 2021.
Beograd: Prevrnuo se tobogan, četvoro djece povrijeđeno

Beograd: Prevrnuo se tobogan, četvoro djece povrijeđeno

Beograd: Prevrnuo se tobogan, četvoro djece povrijeđeno

Djeca su kolima Hitne pomoći prevezena u Institut za majku i dijete i Urgentni centar, svi su bili svjesni i orijentisani, ali i uplašeni.

Kako je rečeno za B92, u Institut za majku i dijete su prebačeni dječak star oko 12 godina, sa tupim povredama stopala, i desetogodišnja djevojčica sa tupim povredama tijela, koja se žalila na bolove.

Druga ekipa je u Urgentni centar prebacila desetogodišnjaka sa tupim povredama glave, posjekotinom brade i bolovima u laktu, kao i desetodogidšnju djevojčicu sa tupim povredama glave i grudnog i vratnog dijela kičme.

Iako su se pojavile informacije da je tobogan na naduvavanje eksplodirao, prema informacijama B92, on se prevrnuo. To je potvrdio i predsjednik sportske organizacije “Avantura park” Aleksandar Gavrić.

“Zamak nije eksplodirao, niti pukao ili se izduvao, već se prevrnuo u stranu i četvoro djece je lakše povrijeđeno. Deca su ustala, normalno su hodala i pričala, nisu pokazivala znake ozbiljnih povreda”, rekao je Gavrić koji je dodao da su za svaki slučaj pozvali Hitnu pomoć da pregledaju mališane.

On je objasnio da je u Hali četiri Beogradskog sajma organizovana humanitarna manifestacija za pomoć dječaku Savi Nešiću koji ima tumor na kičmi, a da su se djeca, koja su učestvovala u toj manifestaciji, u velikom broju popela na tobogan na naduvavanje.

Prema njegovim riječima, Gradski savez osoba sa invaliditetom je jedan od organizatora današnje humanitarne akcije, a tobogan pripada suorganizatoru koji je došao da pomogne humanitarnu akciju, ali nije mogao da precizira o kome se radi. Na lice mjesta došla je i policija da napravi zapisnik, rekao je Gavrić u izjavi Tanjugu.

“Desilo se da se dosta djece popelo na ovu jednu stranu i balon se prevrnuo. Palo je njih četvoro, petoro malo su se ugruvali. Hvala bogu nema posljedica, nema slomljenih ruku i nogu. Jedan dečak se malo posjekao i to je sve”, rekao je za B92 Momčilo Savić iz udruženja “Pobednik”, koje je podržalo humanitarnu akciju na Sajmu.

(agencije, b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender