05. 08. 2021.
Bombardovanje Srbije: Amerikancima treba 1000 godina da plate ono što su uništili

Bombardovanje Srbije: Amerikancima treba 1000 godina da plate ono što su uništili

Da li je NATO mijenjao klimu nad Srbijom?

Tako se se pojavile priče da su SAD pokušale da izmjene klimu u Srbiji, tako što bi smanjile temperaturu do arktičke, ali da eksperiment nije uspio..

Konstantin Sivkov, doktor vojnih nauka, tvrdi da je moguća promjena vremena i da se nad nad određenim regionima može izazvati kiša rasipanjem određenih smjesa u vazduh.

Ali, on smatra da, u strateškom smislu, “HAARP” ne bi trebalo smatrati oružjem, jer je prognoziranje rezultata dejstva ovog sistema na klimu u sadašnjim uslovima problematično te da je besmisleno vjerovati da je “HAARP” bio usmjeren samo na Srbiju.

Neobične vremenske prilike i blaga zima u Srbiji i u cijelom regionu samo su posljedica katastrofe u Meksičkom zalivu, koja se dogodila prije nekoliko godina.

Došlo je do ozbiljnih promjena tokova Golfske struje – ona se podijelila u dva kraka.

Topli krak struje cirkuliše na jugu SAD i regionu centralnog Atlantika,a drugi hladni tjera hladnu vodu u krug, navode meterololozi.

Aleksandar Golubjev, načelnik odjeljenja kratkoročnih prognoza vremena i opasnih pojava na teritoriji Rusije smatra da je svaka verzija, u principu, teoretski tačna.

Ali, objašnjava on, čovječanstvo sada nije u mogućnosti da pravi takve eksperimente. Igrati se sa prirodom – to je veoma riskantno, objašnjava on.

Ipak,vojske mogu da utiču na promjenu vremena.

Kada je NATO bombardovao Srbiju na teritoriji jugoistočne Evrope bilo je neobično lijepo vrijeme i vojni eksperti pretprostavljaju da je tada možda moglo biti manipulacija – navodi Glas Rusije.

U Vojnim akcijama moguće je npr. vještački izazvati kiše na ograničenim teritorijama, kao, na primjer pljuskove koji su trajali nedeljama na teritoriji Vijetnama tokom rata.

Ili omogućiti pilotima jasno i vedro nebo, kao što je bio slučaj sa napadima na Srbiju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender