03. 08. 2021.
Suđenje Miškoviću u četvrtak

Mišković trajno traži pasoš kako bi mogao da radi

Sud bi o tom zahtjevu trebalo da odlučuje sutra.

Miškovićeva odbrana smatra da je jemstvo od 12 miliopna evra u kešu, koje je ljetos položio sudu, dovoljna garancija da će se odazivati na sve pozive suda.

U nastavku suđenja u Specijalnom sudu sudija Vladimir Vučinić saopštio je da će sud o tom zahtjevu odlučiti sutra. Za tu odluku potrebno je da konsultuje tužioca za organizovani kriminal.

Mišković je u kratkom obraćanju rekao da je zbog nedavnog odbijanja suda da mu vrati pasoš kako bi išao u Holandiju na službeni put pretrpio ozbiljne probleme u poslu.

“Ustav mi garantuje da mogu da putujem, a moje osnovno sredstvo za rad je pasoš. Ja sam izuzetak u ovom procesu a ne želim to da budem, samo želim svoja prava”, rekao je Mišković kome je danas nastavljeno suđenje zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za 16.95 miliona dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Vlasnik “Delta holdinga” pušten je 23. jula iz pritvora da se brani sa slobode na osnovu jemstva od 12 milona evra u dinarskoj protivvrijednosti, koje je uplatila njegova kompanija.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd – PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mjesecu.

Krajem decembra bio mu je odobren trodnevni put u London, a sredinom januara sud mu nije odobrio da otputuje u Holandiju.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender