25. 07. 2021.
Na igralište idu u druga naselja

Na igralište idu u druga naselja

Na igralište idu u druga naselja

Potvrdili su ovo predsjednici ovih mjesnih zajednica i dodali da su molbe upućivali više puta gradskim vlastima.

Predsjednik MZ Kuljani Bojan Kovačević kaže da su u nekoliko navrata Gradskoj upravi slali zahtjeve za izgradnju igrališta.

– Nemamo nijedno igralište za malu djecu, a ovo školsko koje imamo je gotovo neupotrebljivo. Slali smo zahtjeve, ali se ništa nije počelo graditi – istakao je Kovačević.

I stanari naselja Paprikovac žale se na nedostatak prostora za igru. Predsjednik MZ Paprikovac Vladimir Stanić kaže da već godinama bezuspješno upućuju zahtjeve za izgradnju igrališta.

– U posljednjih nekoliko godina poslali smo najmanje desetak zahtjeva za izgradnju igrališta, a kao mjesna zajednica uradili smo sve što smo mogli da pokrenemo ovu inicijativu – rekao je Stanić.

Predsjednik MZ Ada Vito Stojaković kaže da su jedno od dva igrališta roditelji finansirali samostalno, a za drugo su imali pomoć grada.

– Roditelji su sami napravili jedno igralište, dok smo za drugo imali vrlo mali doprinos uprave – kazao je Stojaković.

Portparol Gradske uprave Milenko Šajić naveo je da su upoznati sa problemima ovih mjesnih zajednica i da se radi na rješavanju pitanja igrališta u naseljima.

– U naselju Ada planirano je igralište za djecu pored velikog igrališta i izrada dokumentacije je u završnoj fazi. Slijedi pribavljanje odobrenja za građenje – objasnio je Šajić i dodao da je na Paprikovcu izgrađeno jedno igralište, ali u Kuljanima nema raspoložive adekvatne javne površine za izgradnju.

– Iako je izgrađeno nekoliko igrališta u centru, nedostaje slobodnih javnih površina za gradnju dodatnih igrališta, ali grad nastavlja da radi na unapređenju u ovoj oblasti – kaže Šajić.

Obnova

Na području grada postoji 65 igrališta, u koja je u posljednjih pet godina uloženo milion maraka.

– Nastojimo da igrališta budu unutar stambenih blokova i da svako naselje bude ravnomjerno zastupljeno. U rekonstrukciju i izgradnju u proteklih pet godina uloženo je više od milion maraka – rekao je Šajić.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender