05. 08. 2021.
10 razloga zašto je bolje imati psa nego mačku

10 razloga zašto je bolje imati psa nego mačku

10 razloga zašto je bolje imati psa nego mačku

Psi vole da se igraju

Možete i da se igrate sa mačkom, ali ništa ne može da se mjeri sa čistim entuzijazmom i ljubavlju igranja sa psom. I napolju i unutra, psi su uvijek spremni za igru i zabavljaće satima i odrasle i djecu. Sa psima možete i da igrate interaktivne igre, kao što su bacanje lopte, ali i određene sportske igre u kojima ćete i vi učestvovati.

Psima ne treba posuda sa pijeskom

Oni obično taj posao završavaju napolju i dok, naravno, morate da počistite za njima, ipak ne morate da to sve trpite u vašem domu.

Bolje podnose promjene od mačaka

I psi i mačke vole rutinu i ne vole neizvjesnost i promjene, ali su psi generalno prilagodiljiviji i više se vezuju za vlasnika, a ne toliko za mjesto. To znači da će vaš pas biti sreća gdje god da ste vi i bolje podnose selidbe. Ukoliko ga povedete sa sobom na odmor, oni će uživati u tome, bez stresa.

Pas-i-psiholog

Pas može da vas zaštiti

Malo stvari može da se mjeri sa bijesnom mačkom, ali one nisu zaštitinički nastrojene prema vlasniku i u slučaju opasnosti će pobjeći i sakriti se. Sa druge strane, psi osećaju da je njihova dužnost da zaštite vlasnika i kada jednom postanete dio čopora, i sebe će dovesti u opasnost da bi vas odbranili.

Njihova ljubav je bezuslovna

Mačke se vezuju za onoga ko ih hrani i pruža im nešto u čemu uživaju i neće imati ništa protiv da vas zamjene sa nekim drugim. Za razliku od njih, ljubav psa je bezuslovna i jedinstvena, a uz vas će biti i u dobru i u zlu.

Psi će vam pomoći da ostanete u formi

Čak i obična šetnja sa psom će vam poboljšati zdravstveno stanje. Uvijek ćete imati društvo za aktivnosti i bićete aktivni i fit. Oni jedva čekaju trenutak da ih pozovete napolje, a vi to lako možete da uklopite u svoj raspored.

pas

Pse možete da trenirate

I mačke mogu da nauče određene trikove, ali prije svega ukoliko su one raspoložene za to. Za razliku od njih, psi su voljni da uče i širok je dijapazon njihovih mogućnosti.

Psi obavljaju određene poslove

Imaju dugu istoriju rada u raznim ulogama, kao što su čuvanje, lov, rad sa policijom, pomoć licima sa posebnim potrebama. Mačaka u ovim ulogama jednostavno nema!

Ima ih u raznim oblicima, veličinama…

Od malecke čivave do velike njemačke doge, za svakoga postoji određeni pas. Iako postoji veliki broj rasa mačaka, one su sve slične veličine, karakteristika i izgleda.

Pas je čovjekov najbolji prijatelj

I ovu izreku uvijek opravdaju. Oni su puni ljubavi, lojalni, zaštitnički nastrojeni, korisni i vrijedni povjerenja i pažnje. Psi žive sa ljudima veoma dug niz godina i oblikovali su naš život na takav način na koji nijedna druga životinja ne bi nikada mogla.

(Telegraf)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender