30. 07. 2021.
Kličko pozvao pristalice na generalni štrajk!

Kličko pozvao pristalice na generalni štrajk!

Kličko pozvao pristalice na generalni štrajk!

Obraćajući se pristalicama opozicije, okupljenim na Trgu nezavisnosti u Kijevu, lider stranke UDAR (Ukrajinska demokratska stranka za reforme) Kličko je pozvao ljude na generalni štrajk.

– Vlasti se moraju suočiti sa generalnim štrajkom! Ako budemo ujedinjeni neće moći da nas poraze. Živećemo u novoj Ukrajini već ove godine – poručio je Kličko, a njegov govor je bio praćen povicima “u napad” i “samo naprijed”.

Opozicioni lideri su demonstrante obavjestili o ishodu pregovora sa predsjednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem.

Učesnici demonstracija u Ukrajini, koji su juče zauzeli zgrade državne administracije u Lavovu i Rovnu, podigli su barikade oko tih objekata, prenosi Itar-Tass.

Oni se nadaju da će se tako zaštititi od eventualnih napada policije. Demonstranti su ispred zgrada lokalne administracije u Ivano-Frankovsku i Žitomiru zatražili da se ne šalje policija u Kijev i da se odmah sazovu sastanci regionalnih skupština sa ciljem usvajanja rezolucija o situaciji u zemlji.

U Kijevu su opozicioni demonstranti podigli novu barikadu u ulici Institutskaja u centru grada, blizu Trga nezavisnosti – Majdana.

Lider stranke Batkivščina u parlamentu Arsenij Jecenjuk i lider Slobodarske stranke Oleg Tjagnibok učestvovali su u izgradnji barikade. Očevici kažu da su demonstranti podigli zid visine četiri metra u roku od tri sata.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender