04. 08. 2021.
Knez: Teško je biti žena!

Knez: Teško je biti žena!

Knez: Teško je biti žena!

Vidjeli smo ga kao „veliku crnu ženu“ Meri Džej Blajdž, Ljubišu Stojanovića Luisa, Fredija Merkjurija, Barbru Strejsend, Josipu Lisac…

Popularni pjevač i kompozitor kaže da mu je svaki zadatak bio podjednako inspirativan, ali da mu je najzahtjevnije bilo da imitira žene.

Nisam mogao ni da zamislim da je tako teško biti žena i čudno sam se osjećao u njihovoj koži – kaže Knez, koji uveliko radi na novom studijskom albumu.

– Hodanje na štiklama mi je bilo najproblematičnije, ali i šminka, naročito kada sam imitirao Meri Džej Blajdž. Jedva sam skinuo masku s lica, bilo je potrebno nekoliko tuširanja da sperem boju. Da ne spomenem vještačke trepavice, sočiva, perike…

Poslije ovog šoua počeo sam drugačije da posmatram žene i da ih bolje razumijem. Poteškoće su mi olakšale koleginice, koje su mi savjetovale kako da hodam i držim tijelo.

Ljudi su oduševljeni mojim imitacijama. Ovakve pohvale nisam dobio ni u vrijeme najveće popularnosti, jer su me ranije vezivali za jedan muzički stil, a ovo je žanrovski bilo vrlo šarenoliko.

Novi album u fank zvuku

Ako pogledate aktuelnu svjetsku muzičku scenu, primjetiće te da se fank vraća na velika vrata. Ne u klasičnom smislu, već na pitak i komercijalan način, sa primjesama koje muzici daju odličan „začin“.

Album će biti vrlo ličan i nijedna pjesma se tu neće naći slučajno. Biće autobiografskih kompozicija, dobrih balada, ali i numera u bržem ritmu. Ovaj disk će biti kruna moje karijere u smislu zrelosti, odnosno interpretacije, kompozicija i aranžmana, kaže Knez za Novosti i najavljuje mogućnost izlaska albuma i na francusko tržište.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender