24. 07. 2021.
Šta je sa radnikom iz Banjaluke koji je ostao u Sočiju?

Šta je sa radnikom iz Banjaluke koji je ostao u Sočiju?

Radnik iz Banjaluke preminuo u Sočiju

 

“Osiguran je kontakt sa porodicom umrlog, a u cilju prenosa tijela iz Ruske Federacije u BiH”, rekli su u Ministarstvu vanjskih poslova (MIP).

Podsjećanja radi, jedan od radnika koji se vratio iz Sočija rekao je da je veoma zabrinut za radnika iz Banjaluke, koji je ostao u bolnici i da je “pitanje šta će biti s njim”.

Zbog teške socijalne situacije, Radovanu Biserčiću, radniku koji je ove sedmice doputovao iz Sočija, Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška obećao je zaposlenje.

“Razgovorao sam s njim i donio odluku o dodjeli jednokratne finansijske pomoći i iznalaženju mogućnosti za njegovo zaposlenje”, rekao je Latinović.

Biserčić je s kolegama iz Srbije i BiH, zbog neposjedovanja valjanih dokumenata za rad i boravak u Rusiji, danima boravio u zatvorskoj jedinici Federalne migracione službe u Sočiju.

“Ovaj slučaj radnika iz RS, koji su praktično bili žrtve trgovine ljudima, tragična je metafora ukupnog stanja u našem društvu jer su ljudi, zbog rješavanja osnovnih egzistencijalnih potreba koje ne mogu realizovati u zemlji, prisiljeni ulaziti i u rizike koji mogu imati tragičan epilog”, rekao je Latinović.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender