30. 07. 2021.
Šta je sa radnikom iz Banjaluke koji je ostao u Sočiju?

Šta je sa radnikom iz Banjaluke koji je ostao u Sočiju?

Šta je sa radnikom iz Banjaluke koji je ostao u Sočiju?

Ovo smo saznali juče, a danas se oglasilo se Predstavništvo Republike Srpske u Rusiji. Saznali smo da je radnik iz Banjaluke u bolnici, na odjeljenju za neurologiju, i da nije životno ugrožen.

Sve to prema nepotvrđenim i nezvaničnim informacijama, kako je Srpskoj novinskoj agenciji izjavio šef predstavništva RS u Moskvi Duško Perović.

“Od ruskih vlasti u Sočiju zatražili smo podatke da nam kažu o kom licu je riječ. Trenutno imamo samo nezvanične informacije da ovo lice ima određenih zdravstvenih problema, ali da nije životno ugroženo”, rekao je Perović.

Perović nije objasnio odakle dolaze te nezvanične informacije, ali je dodao je zbog “priprema za olimpijadu sve blokirano” i da se nada da će “za dan-dva sve biti poznato”, i da će se tad znati više informacija o stanju “ovog lica i njegovom identitetu”.

sochi radnici 1

Kako je moguće da ovom vremenu kada su se namnožili komunikacioni kanali,  Republika Srpska, čiji se predsjednik nekoliko puta fotografisao sa predsjednikom Rusije, i koja ima svoje sopstveno predstavništvo u glavnom gradu Rusije, ne može saznati skoro ništa o svom građaninu osim da se nalazi negdje u bolnici u Sočiju?

Već nekoliko dana traje priča o građevinskim radnicima iz Srbije i Republike Srpske koji su Sočiju boravili bez dozvole i novca, pa su privedeni u policiju. Vratili su se 21. januara specijalnim letom u Beograd koji je poslala Srbija. Radnici koji su se vratili u RS rekli su da ih niko iz ambasade BiH u Rusiji nije kontaktirao i da su na sigurnom zahvaljujući ambasadi Srbije.

Sochi radnici 3

Međutim, ambasadu, konzulat ili predstavništvo, nazovite to kako hoćete, u Rusiji eto ima i Republika Srpska, a od njih sve do danas nismo čuli ni glasa. Prva informacija koja se tiče predstavništva RS u Moskvi bila je ona jučerašnja, sa sjednice Vlade RS, kada smo saznali da će Predstavništvo RS u Moksvi ove godine imati budžet u visini 650.000 KM.

I tu nema ništa ”nezvanično, dan-dva”, niti je išta “blokirano”. Od tog novca bi se mogao odvojiti jedan dio za specijalni tim Republike Srpske, koji bi u Sočiju, po ugledu na čuveni filma sa Tomom Henksom, tajno izvršio misiju: Spasavanje radnika iz Banjaluke.

(Kontakt radio)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender