24. 07. 2021.
“Fortuna”: Predložen pritvor za pet lica

“Fortuna”: Predložen pritvor za pet lica

“Fortuna”: Predložen pritvor za pet lica

Portparol Okružnog tužilaštva Maja Đaković-Vidović rekla je da je predložena mjera pritvora za Adija Porču, Emira Arnauta, Snježanu Balić-Petrešin, Predraga Leburića i Alena Nakaradića.

Porča, Arnaut i Snježanja Balić-Petrešin osumnjičeni su da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanje opojnih droga.

Leburiću i Nakaradiću na teret je stavljena neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Za Porču je predložen pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo, te što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, rekla je portparol Okružnog tužilaštva.

Prema njenim riječima, za ostalih četvoro predložena je mjera pritvora zbog bojazni da bi mogli uticati na svjedoke i što bi njihovo puštanje uznemirilo javnost.

O određivanju mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Akciju “Fortuna” sproveli su Centar javne bezbjednosti Banjaluka u saradnji sa Policijskom stanicom Prnjavor i banjalučkim Okružnim tužilaštvom. Akcija je sprovedena na području Dervente i Prnjavora.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender