Naprednjaci stigli do 45 odsto podrške!

Naprednjaci stigli do 45 odsto podrške!

Naprednjaci stigli do 45 odsto podrške!

Osim naprednjaka, mjesta u parlamentu dobili bi još DS, sa osvojenih 13 odsto glasova, SPS (bez koalicionih partnera JS i PUPS) – 11, DSS i LDP – po sedam odsto. Ostale partije bile bi ispod skupštinskog praga, sa osvojenih između jedan i tri odsto glasova.

Sve ovo pokazuju rezultati decembarskog istraživanja javnog mnjenja, koje je agencija „Ipsos stratedžik marketing“ uradila na uzorku od 1.065 građana. Prema toj anketi, na parlamentarne izbore bi izašlo 57 odsto glasača, birališta bi zaobišlo 29 odsto ispitanih, dok se 14 procenata još dvoumi. I tu su moguća „pomjeranja“, jer među onima koji sada kažu da neće glasati, osam odsto nije potpuno sigurno.

U zavisnosti od toga koju političku opciju podržavaju, razlikuju se odgovori građana na pitanje – da li je Srbija krenula pravim putem. Ali kad se sve sabere, rezulatat je: 44 odsto smatra da je država izabrala dobar pravac, a 38 odsto njih bi mijenjalo sadašnji put.

Među pristalicama SNS je 76 odsto onih koji podržavaju državni kurs, a među glasačima SPS taj stav zastupa 58 odsto. Glasači LDP (49 „za“, 22 odsto „protiv“) većinski su za put kojim se kreće država.

Đilas na začelju

Poslije Vučića, kome vjeruje 25 odsto građana, drugi na listi je Ivica Dačić s pet odsto, pa Tomislav Nikolić – tri, koliko ima i Čedomir Jovanović.

Po dva odsto imaju Vojislav Koštunica i Boris Tadić, a jedan procenat – Rasim Ljajić, Dragan Marković Palma i Vuk Jeremić. Uz ime Dragana Đilasa stoji – nula. Inače, 46 od 1065 ispitanika smatra da se nijednoj političkoj ličnosti ne može vjerovati.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender