26. 07. 2021.
Radnici radija Saundset Kastel prijete tužbama zbog neisplaćenih primanja

Radnici radija Saundset Kastel prijete tužbama zbog neisplaćenih primanja

Radnici radija Saundset Kastel prijete tužbama zbog neisplaćenih primanja

Jedan od ogorčenih bivših radnika Radio Saundseta Kastela Nina Šipka priča da su radnici, nakon isteka ugovora u septembru prošle godine, radili “na crno” i bez plata.

– Dužni su nam šest plata, a ostale obaveze da i ne spominjem. Radio još radi, ali bez voditelja i ostalih radnika. U studiju radi samo jedna djevojka, koja nije prijavljena i iskreno ne znam ni šta radi tamo, jer samo vrte reklame – kazala je Šipka.

Nekadašnja radnica tog radija Lidija Gaković je otkaz dala po isteku ugovora i još čeka tri zaostale plate.

– Potražujem ukupno hiljadu maraka. Od Agencije za mirno rješavanje radnih sporova sam dobila rješenje, gdje stoji da mi bivši poslodavac do kraja februara treba da isplati taj iznos, u šta čisto sumnjam – rekla je Gakovićeva.

Bivši radnik, koji je želio da ostane anoniman, kaže da su kroz studio prošli brojni šefovi, urednici i da su pravila stalno mijenjana.

– Radnici su bili izloženi psihičkom maltretiranju, prijetnjama otkazom, ucjenama, mobingu i raznim vidovima zastrašivanja – naglasio je on.

Predstavnik Saundset mreže za BiH Reuf Herić nije želio da komentariše optužbe nekadašnjih radnika.

– Neka mi se bivši radnici obrate, ukoliko mene smatraju odgovornim za dešavanja u firmi, mada nisam više predstavnik te firme – rekao je Herić.

Direktor Agencije za mirno rješavanje radnih sporova Borislav Radić je potvrdio da je u agenciju stiglo šest zahtjeva za rješavanje spora između bivših radnika Radio Saundseta Kastela i Saundset radijske mreže.

– Načinjeni su sporazumi između poslodavca i radnika, osim dva predmeta, čije je rješavanje u toku – rekao je Radić.

Sve je počelo sredinom 2012. godine kada je Reuf Herić, tadašnji vlasnik “Q” Nacionalne radijske mreže kupio Radio Pink i njegove tri frekvencije. U decembru iste godine oformljen je tim od pet radnika iz Banjaluke. Vlasnik je radnicima na samom početku obećao visoke plate za ovdašnje uslove, međutim, to nije ispoštovao.

Prevara

Bivši radnici tvrde da je Radio imao velike prihode od reklama, ali da oni od toga nisu vidjeli ni marku.

– Prošle godine organizovana je nagradna igra, Saundset keš, u kojoj je jedan slušalac osvojio 500 maraka, ali ih do danas nije vidio – rekli su ogorčeni radnici.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender