25. 07. 2021.
Vučić: U ubistvu Ćuruvije učestvovala država

Vučić: U ubistvu Ćuruvije učestvovala država

SNS jednoglasno: Vučić predsjednik!

Očekuje se da izborna skupštine SNS-a traje do 17 časova, nakon čega će biti održan Glavni odbor stranke, javlja reporter RTS-a.

Vučić je izabran glasovima svih 3.804 prisutnih delegata Skupštine SNS.

Glasanje je bilo javno.

Vučić je bio jedini kanditat za predsjednika stranke, a njegov ponovni izbor predložilo je 188 opštinskih odbora, što je Skupština stranke jednoglasno podržala.

Izborna Skupština Srpske napredne stranke počela je govorom predsjednika stranke Aleksandra Vučića, koji je najavio da će predsjedništvu stranke sutra predložiti održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Naprednjaci na izbornoj skupštini stranke danas biraju novo rukovodstvo, a jedini kandidat za predsJednika SNS-a bio je Aleksandar Vučić. On je reizabran za lidera partije javnim glasanjem.

Podnoseći izvještaj o radu, Vučić je rekao da su naprednjaci pokrenuli procese u zemlji na koje se čekalo decenama i to su, kako je istakao, prepoznali i podržali građani.

“Uradili smo stvari u Srbiji koje nisu male, ali mogli smo i više i bolje”, rekao Vučić, dodajući da su pokrenuta pitanja od kojih su svi bježali.

“Ponosan sam da smo pokazali odgovornost, ozbiljnost, povrećenost više nego drugi. Pokrenuli smo pitanja od kojih su svi bježali”, istakao je Vučić

Govoreći o borbi protiv kriminala, Vučić je rekao će naprednjaci preuzeti teret na sebe i riješiiti ono što drugi nisu.

“Razorno smo udarili u temelje korupcije, a žestok obračun sa kriminalom tek prestoji i oko toga nikada nećemo praviti kompromise”, podvukao je Vučić.

Vučić je početak pregovora sa EU označio kao dan kada je Srbiji “trasiran sigurni put u budućnost”.

Lider naprednjaka je podsjetio i da je SNS u prethodnom periodu na svim lokalnim izborima imao ubjedljivu pobjedu.

Da bi se u narednom periodu živjelo bolje, kako je dodao, moraju se odlučno reformisati država i društvo – donijeti odgovarajući zakoni, izvrštiti reforme javnog, penzionog zakonodavstva.

Ali, moraju se dogoditi i promjene u SNS-u, jer, kako je istakao, najteže će nam biti da promjenimo sopstvene navike.

Rezovi u stranci

Konačno je završen spisak za smjenu različitih direktora, rekao je Vučić i najavio da će SNS umjesto onih koji voze skupe automobile koje nisu mogli da zarade, morati da pronađe druge “koji će biti posvećeniji građanima Srbije, a ne sopstvenom blagostanju”.

Najavljujući da će na današnjoj skupštini biti predložene neke promjene, da će biti osvježeno Predsjedništvo stranke, jer su potrebni veliki rezovi.

“Biće novih imena, ali ono što je važno, to je činjenica da će u narednom periodu umjesto zauzimanja ili osvajanja vlasti naš posao biti da razmišljamo isključivo o narodu”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, to je i do sada bio posao većine članova stranke, ali se dio bavio i time kako da se dočepa fotelja.

“To ćemo konačno da prekinemo”, rekao je Vučić izvinjavajući se stranački kolegama i članstvu što nije imao dovoljno vremena da se bavi strankom.

Šest potpredsjednika stranke

SNS ubuduće će imati šest potpredsjednika, predviđeno je između ostalog izmjenama i dopunama Statuta stranke koje je danas usvojila Izborna skupština SNS.

Izmjenama Statuta je predviđeno da članovi Glavnog odbora, ubuduće, budu svi poslanici Skupštine Srbije i Autonomne Pokrajine izabrani sa liste SNS.

Takođe, izmjenama je predviđeno uvođenje novog stranačkog, odnosno internacionalnog organa čiji će zadatak biti da se stara o odnosima SNS sa međunarodnim organizacijama i institucijama.

Prije usvajanja izmjena Statuta naprednajci su jednoglasno usvoji Izvještaj o radu stranke koji je predstavio lider SNS Aleksandar Vučić.

(RTS,b92, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender