30. 07. 2021.
Vučić: Da provjerimo volju naroda, idemo na izbore!

Vučić: Da provjerimo volju naroda, idemo na izbore!

Vučić: Da provjerimo volju naroda, idemo na izbore!

Prije izborne skupštine održana je sjednica Predsjedništva stranke na kojoj je razgovarano o stavu stranke prema održavanju vanrednih republičkih izbora, kao i o timu SNS za beogradske izbore 16. marta.

Vučić je na samom početku govorio o postignutim rezultatima, borbi protiv korupcije i kriminala. On je ocijenio da je Srbija izvor političke stabilnosti u regionu.

“Srbija je ne dovoljno brzim, ne dovoljno jakim, ali sigurnim korakom krenula u budućnost”, rekao je Vučić.

Dodao je da u Srbiji danas niko ne lomi latinične napise i table, i da su pojedini slučajevi loše namješteni od strane pojednih iz opozicije, koji žele da sadašnja Srbija liči na devedesete.

Srbiju moramo da postavimo na zdrave noge, potrebno je da u narednom periodu izvršimo ozbiljne reforme u državi i društvu, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je neophodno i postaviti na nekim mjestima druge direktore, koji će više voditi računa o društvenom blagostanju.

Tražim od vas da se da se borite za boje vaše stranke, za Srbiju, rekao je Vučić obraćajući se članovima SNS.

Svim svojim snagama borićemo se sa svim problemi u Srbiji, rekao je on. “Ne tako što će država da zapošljava, već tako što će da pomogne privatni sektor. Da ne bude jedina nada da se neko zaposli u javni sektor”, rekao je on.

Najavio je i neke promjene, dodajući da će se “osvježiti” Predsjedništvo SNS.

“Biće i nekih novih imena”, rekao je Vučić i dodao da se nije mnogo bavio strankom u proteklom periodu.

“Sutra će biti održana sjednica Predsedništva SNS”, rekao je Vučić. Dodao je da će predložiti da se provjeri volja naroda.

Vučić je, obraćajući se članovima SNS na izbornoj skupštini, rekao da neće govoriti loše o koalicionim partnerima.

“Mnogo smo dobrog napravili, napravili smo dobre temelje”, rekao je Vučić govoreći o partnerima u Vladi Srbije. “Mislim da možemo bolje i brže u budućnosti”.

Tražim od vas da se da se borite za boje vaše stranke, za Srbiju, rekao je Vučić članovima SNS, koji su odluku da sutra predloži nove parlamentarne izbore pozdravili dugim aplauzom.

Lider naprednjaka je rekao da je ova stranka postigla najveći rezultat od uvođenja višestranačja u Srbiji, i da je “najvažnije da Srbija postigne još veće uspjehe”, a da SNS, kao stranka, može da ima i slabije rezultate.

„Došlo je vrijeme da polažemo račune. Opozicija kaže da su bolji od nas, a naša obaveza kao ozbiljnih ljudi je da na to odgovorimo, da rizikujemo i da odemo sa vlasti, ako narod kaže“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da su u državi potrebne ozbiljne reforme. Vučić je govorio i o borbi protiv korupcije, kriminala, potrebi da se osnaži privatni sektor…

SNS od sada ima šest potpredsjednika

SNS će ubuduće imati šest potpredsjednika, predviđeno je između ostalog izmenama i dopunama Statuta stranke koje je danas usvojila Izborna skupština te stranke.

Izmjenama Statuta je predviđeno da članovi Glavnog odbora, ubuduće, budu svi poslanici Skupštine Srbije i Autonomne Pokrajine izabrani sa liste SNS.

vucic aleksandar

Takođe, izmjenama je predviđeno uvođenje novog stranačkog, odnosno internacionalnog organa čiji će zadatak biti da se stara o odnosima SNS sa međunarodnim organizacijama i institucijama.

Prije usvajanja izmena Statuta naprednajci su jednoglasno usvoji Izvještaj o radu stranke koji je predstavio lider SNS Aleksandar Vučić.

Potpredsjednik SNS Bratislav Gašić rekao je ranije danas da se na izbornoj skupštini očekuje da stranka dobije šestog potpredsjednika i da se govori o Nikoli Selakoviću koji je, kako je istakao, pokazao da zaslužuje to mjesto.

(agencije, b92)

ISTRAŽIVANJE: NAPREDNJACI STIGLI DO 45 ODSTO PODRŠKE GRAĐANA

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender