03. 08. 2021.
Grejpfrut: Voćka koja topi kilograme

Grejpfrut: Voćka koja topi kilograme

Grejpfrut: Voćka koja topi kilograme

Dijeta sa grejpfrutom obično traje 12 dana, a unosi se samo 800 kalorija dnevno. Ako želite da je ponovite, trebalo bi da pauzirate barem dva dana prije početka novog ciklusa.

Grejpfrut je dokazano izuzetna voćka za skidanje kilograma: istraživanja japanskih nutricionista o uticaju grejpfruta na ishranu pokazala su da čak i oni koji nisu na dijeti, a u svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće nesumnjivo gube suvišne kilograme.

grejp 1

Prosečno, oni koji su pojeli pola grejpfruta uz svaki obrok izgubili su 1,65 kg mJesečno, dok su oni koji su tri puta dnevno popili čašu soka od grejpa izgubili 1,5 kg. Istraživanje je pokazalo i da postoji fiziološka veza između grejpfruta i insulina, jer hemijska svojstva ovog agruma smanjuju nivo insulina u krvi i podstiču mršavljenje.

Takođe, grejpfrut sadrži mnogo vode (oko 90 odsto), a voće sa visokim procentom vode podstiče pijenje tečnosti što daje više energije i ubrzava metabolizam. Zato iskoristite zimu i ako volite grejpfrut imate prijatelja dobre linije koji sigurno neće da vam šteti.

Uz svaki obrok, tokom ovog režima ishrane, pojedite polovinu grejpfruta ili popijte 250 ml soka, ali zaboravite na namirnice koje obiluju složenim ugljenim hidratima (krompir, celer, grašak, kukuruz, povrće bogato skrobom, tjestenine, žele, džemove), a u jelovnik uvrstite što više povrća koje možete da pripremate na maslacu (paradajz, papriku, krastavce, mrkvu, crveni luk, rotkvice, brokoli, praziluk, spanać, zelje, pasulj, zelenu salatu). Dozvoljeno je i pijenje kafe ili čaja.

VIŠE VODE I BEZ VJEŽBI

Pijte dovoljno tečnosti. Najbolje barem osam čaša vode dnevno jer je voda bitna za sve tjelesne funkcije, a nema kalorija.

g 2

Tačno se pridržavajte navedenih količina grejpfruta ili soka od grejpfruta. On djeluje kao katalizator koji pokreće „čarobni“ proces sagorjevanja masnoća.

Ako uzimate neke lijekove obavezno se prije dijete konsultujte sa ljekarom, jer utvrđeno je da grejpfrut negativno djeluje u kombinaciji sa čak 24 različita lijeka.

Iako je kafa dozvoljena, nemojte da pijete više od šoljice dnevno, jer utiče na nivo insulina.

Nemojte da jedete između obroka i držite se samo planiranih.

Za obrok pojedite dovoljno kako ne biste brzo ogladnjeli.

Možete da udvostručite porcije mesa, salate ili povrća.

Vježbanje tokom ove dijete se ne preporučuje zbog vrlo ograničenog unosa kalorija.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender