04. 08. 2021.

Mirjanić: Stranke iz FBiH blokiraju institucije BiH

Problem BiH je što pojedine političke stranke iz Federacije BiH /FBiH/ blokiraju institucije BiH, izjavio je član Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a Željko Mirjanić.

“To rade pod izgovorom da su opozicija, a blokadu institucija BiH objašnjavaju pritiskom nevladinih organizacija. Otkud mandat nevladinim organizacijama da blokiraju rad”, upitao je Mirjanić.

On je na stranačkoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je ključni problem u BiH na koji način će biti riješeno pitanje to što širom svijeta ratuju državljani BiH, uglavnom oni koji žive u FBiH.

“Pasivan odnos nekih pobuđuje sumnju da ne razumiju težinu ovog problema. To je pokazatelj da je veliki problem i pasivnost institucija BiH”, rekao je Mirjanić.

On je kao primjer opasivnosti institucija BiH naveo i odnos diplomatije prema građanima koji su deportovani iz Sočija.

Govoreći o provođenju odluke “Sejdić-Finci”, Mirjanić je rekao da u pogledu rješavanja tog pitanja punu podršku imaju predstavnici iz Republike Srpske u institucijama BiH.

On je izrazio zadovoljstvo što je Srbija počela pregovore o pridruživanju EU, a nezadovoljstvo što je BiH blokirana na tom putu.

Izvor Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender