24. 07. 2021.
Najavljen dio programa EXIT-a 2014.

Najavljen dio programa EXIT-a 2014.

Najavljen dio programa EXIT-a 2014.

Uz mistične basove Roni Sajza, sa podrškom MC Youngmana, EXIT publici otkriveni su izvođači X-baš programa, koji je ove godine na nivou hedlajnera Glavne bine i Dance Arene.

EXIT 2014 predstaviće kraljeve omiljenih pravaca X-Baš programa, dubstepa i drum’n’baša: Skrillex i Rudimental, a pored njih i Dub FX i Koven dolaze da svojim live postavama, atmosferu na Petrovaradinskoj tvrđavi dovedu do usijanja.

Skrillex predstavlja najznajčajnije dubstep ime današnjice i jedan je od najpopularnijih svjetskih di-džejeva. Za rekordno vrijeme postao je planetarno poznat, a svojim progresivnim EP-jevima “Scary Monsters and Nice Sprites” i “Bangarang” osvojio je ne samo srca publike, nego čak šest Gremi nagrada.

Na EXIT festivalu nastupiće u subotu, 12. jula sa ekskluzivnim audio-vizuelnim live nastupom, dizajniranim specijalno za njegovu novu ljetnju turneju, i sa tehničkom opremom toliko velikom da će je čak 5 šlepera prevoziti do Tvrđave.

U petak, 11. jula, Petrovaradinsku tvrđavu protrešće Rudimental, najbolji novi bend 2013. godine po izboru više od pola miliona fanova na dodjeli britanskih festivalskih nagrada.

Ovaj energični kolektiv eksplodirao je iz londonskog andergraunda na sam vrh britanske i evropske muzičke scene, osvojivši srca publike svojim beskompromisnim pristupom koji ne pristaje na rigidne klasifikacije žanra. Rudimental se našao na prvom mjestu jedne od najvažnijih svjetskih muzičkih top lista

– UK Top Chart pjesmom “Waiting All Night” aprila 2013, ostavivši iza sebe i čuveni Daft Punk.

Dvije sedmice kasnije, njihov album “Home” debitovao je na prvom mjestu britanske top liste albuma. Njihova popularnost u 2014. dalje raste, a najava njihovog nastupa na BRIT nagradama 2014. samo dodatno dokazuje koliko su trenutno traženi u muzičkom svijetu.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender