23. 06. 2021.
Radnici iz Šapca pobjegli iz Sočija (VIDEO)

Radnici iz Šapca pobjegli iz Sočija (VIDEO)

Radnici iz Šapca pobjegli iz Sočija (VIDEO)

Za razliku od svojih kolega koji su bili pohapšeni zbog rada na crno, oni su sa gradilišta pobjegli ranije.

Ipak, telefonima su snimili smještaj i uslove u kojima su boravili.

Prevareni, ljuti, ogorčeni, praznih novčanika radnici koji su se vratili iz Sočija ne prestaju da pričaju o onom što im se dogodilo. Pokazuju snimke uslova u kojima su radili i boravili, jer to je jedini dokaz onog što su preživjeli.

Umivali su se nad kofama, za malu nuždu dobili su kante, a za veliku su morali da silaze van zgrade, ispričao je jedan od radnika pokazujući snimak.

I Mladen i Živko imaju iskustva sa radom u inostranstvu, pa su prethodno provjerili o čemu se radi, ne sluteći šta će ih kasnije zadesiti.

“Ja sam pozvao od kuće da prov,erim uslove. Oni su nam rekli da ćemo dobiti 9 evra po kvadratu, stan, hranu i plaćen prevoz. Putovali smo autobusom 76 sati. Sve je to d,elovalo prihvatljivo. Međutim, kad smo tamo došli, sačekao nas je pakao”, priča Mladen.

Tako je prošla cijela grupu od osam radnika koji su tada krenuli iz Šapca. Poslije 24 dana odlučili su da pobjegnu, te ih nije sačekala sudbina kolega koji su kasnije pohapšeni.

“Kad smo videli da tu nema novca, ja sam kontaktirao rodbinu da mi pošalju novac. Otac, ja i jedan kolega vratili smo se avionom. Platili smo kartu 800 evra. Prevareni smo skroz, svi su nas izlagali”, priča Živko.

Sada pripremaju tužbe, jer to je jedini način da pokušaju da vrate izgubljeno, ili bar jedan dio.


(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender