30. 07. 2021.
Podignuta optužnica protiv Indire Kamerić

Tužilaštvo BiH sprovodi otvorene istrage u dva slučaja

Tužilaštvo BiH sprovodi istrage u slučaju prisluškivanja zamjenika glavnog tužioca BiH Vesne Budimir i protiv NN lica zbog nesprovođenja odluke “Sejdić i Finci”, potvrdio je danas portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

“U oba slučaja imamo otvorene istrage i preduzimamo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, tako da ne možemo davati neke komentare”, rekao Grubešić.

Pripadnici Federalne uprave policije počeli su vještačenje službenog automobila zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH Vesne Budimir i njenog stana, gdje su pronađeni uređaji za prisluškivanje, javila je sinoć FTV.

Budimirova je slučajno u četvrtak pronašla uređaje za prisluškivanje u službenom automobilu koji koristi i obavijestila je Tužilaštvo BiH da je nezakonito praćena i prisluškivana. Federalna uprava policije još se nije zvanično izjasnila o ovom slučaju.

Službeno vozilo, koje je koristila Budimirova, pripada Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH, čiji je direktor Himzo Selimović rekao da ne može davati informacije dok slučaj ne bude okončan.

Budimirova u Tužilaštvu BiH vodi Odjeljenje za ratne zločine, a slučaj njenog praćenja vodi Odjeljenje za organizovani kriminal.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender