26. 07. 2021.
Vrh SNS jednoglasno za izbore 16. marta

Vrh SNS jednoglasno za izbore 16. marta

Vrh SNS jednoglasno za izbore 16. marta

Predsjednik najjače stranke vladajuće koalicije rekao je na konferenciji za novinare poslije sjednice da će vanredni izbori biti održani 16. marta i izrazio nadu da će naprednjaci od građana Srbije dobiti, kako se izrazio, pun mandat.

– Naša želja (da se održe vanredni izbori) podstaknuta je činjenicom da vjerujemo da Srbija može brže, više i bolje i da promjene ne mogu da čekaju. Nemamo ni sekund za gubljenje, jer ljudi teško žive, mladi nemaju posao – rekao je Vučić.

Lider naprednjaka je ocijenio da je Vlada Srbije uradila mnogo dobrih stvari, poput borbe sa organizovanim kriminalom i korupcijom, pregovorima sa Evropskom unijom, a kao njen pozitivne tekovine naveo je i zaustavljanje rasta nezaposlenosti i održavanje kursa dinara.

Govoreći o dosadašnjim koalicionim partnerima, Vučić je rekao da nikako ne bi mogao da kaže da je Ivica Dačić bio loš premijer, ali da su postajala određena ograničenja i atmosfera u društvu koja je sprečavala da se u reforme ide i brže.

On je naveo da je od Dačića imao ponudu da bude premijer bez izbora, ali da to nije želio da prihvati, jer za tako nešto treba da se pita narod i jer je želio da od građana dobije podršku za viziju Srbije koju ima.

Lider naprednjaka nije želio da priča o mogućim koalicijama, već je ocijenio da je prvo bitno da narod kaže svoje na izborima, ali je naveo da ako dobije mandat, planira da “ujedini što više ljudi”, kako bi se riješili nagomilani problemi u Srbiji.

– Ne bavim se tehničkim stvarima – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje ko će biti nosilac liste na državnom i gradskom nivou.

Govoreći o važnim državnim poslovima, on je rekao da se pregovori u Briselu o odnosima Beogarda i Prištine nastavljaju već u ponedjeljak, a da očekuje da u Srbiju od 26. februara do 13. marta stigne i misija Međunarodnog monetarnog fonda.

Vučić je rekao da očekuje da će parlamentarni izbori biti organizovani i na Kosovu i Metohiji, kao i svaki put do sada, i dodao da borba protiv kriminala i korupcije neće stati zbog predizborne kampanje.

Ovo je prva sjednica Predsjedništva u novom sastavu, budući da je izborna skupština SNS juče izabrala novo Predsjedništvo koje sada ima 28 članova.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender